En Sıcak Konular

Çanakkale yine alev alev yanıyor

30 Temmuz 2008 17:07 tsi
Çanakkale merkeze bağlı Çınarlı köyü yakınlarında orman yangını çıktı. 25 hektar ormanlık alanda etkili olan yangın Çanakkale-İzmir kara yolunu kapattı.

Alınan bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına, 5 yangın söndürme uçağı, 5 helikopter, 50 arozöz ile iş makineleri ve yangın söndürme işçileri müdahale ediyor.

Çanakkale'nin merkeze bağlı Çınarlı köyü yakınlarında öğle saatlerinde çıkan orman yangını sürüyor. Yangınının yaklaşık 25 hektar alanda etkili olduğu bildirildi.

AA muhabirinin Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Çınarlı köyü Kurttepe mevkisinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, Çanakkale'deki ekiplerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen uçak ve helikopterler de katılıyor.

Yetkililer, yangına 6 uçak ve 5 helikopterle havadan, 50 arazöz ve çok sayıda işçiyle de karadan müdahale edildiğini belirttiler.

Söndürme çalışmalarına takviye amacıyla çevre il ve ilçelerden istenen arazöz ve yangın söndürme işçilerinin de yola çıktıklarını ifade eden yetkililer, rüzgarın etkisiyle büyüyen ve halen yaklaşık 25 hektar ormanlık alanda etkili olan yangının söndürülmesine çalışıldığını bildirdiler.

ÇANAKKALE-İZMİR KARA YOLU GEÇİCİ OLARAK TRAFİĞE KAPATILDI

Çanakkale merkeze bağlı Çınarlı köyü yakınlarında öğle saatlerinde çıkan orman yangını sürüyor.

Alınan bilgiye göre, yangının Çanakkale-İzmir kara yolu yakınlarındaki ormanlık alanda etkili olması üzerine yol, Çanakkale kent çıkışı ile Ezine ilçesi arasında geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Yetkililer, yolun tedbir amaçlı çift yönlü olarak ulaşıma kapatıldığını, Çanakkale'den İzmir yönüne gidecek araçların il merkezinde bekletildiğini, yolcu otobüsü firmalarının da bu yöne otobüs göndermemeleri konusunda uyarıldıklarını kaydettiler.

Bu arada, geniş bir alana yayılan yangının yaklaşık 50 hektarlık alanda etkisini sürdürdüğü, bölgeye çevre il ve ilçelerden arazöz gelişlerinin devam ettiği bildirildi.

AA



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs