En Sıcak Konular

SSK ve BAĞ-KUR borcu olanlara müjde

30 Temmuz 2008 14:33 tsi
SSK ve Bağ-Kurlular için uygulanan prim affında önemli bir gelişme yaşandı.

SSK ve Bağ-Kur'a olan prim borçlarının, anaparanın ödenmesi koşuluyla faizin büyük bölümünden vazgeçilerek yeniden yapılandırılması uygulamasında sona eren başvuru süresinin uzatılması gündeme geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yurttaşlardan gelen yoğun istek üzerine prim borçlarının yeniden yapılandırılması uygulamasında başvuru süresinin uzatılması için siyasi partilerle görüşme yapacağını açıkladı. Çelik, başvuru süresinin 20 gün uzatılması, ödeler için de ayrıca 20 günlük bir süre tanınmasını düşündüklerini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK VE BAĞ-KUR prim alacaklarının yapılandırılması konusundaki süre uzatımı için CHP, MHP ve DTP gruplarını ziyaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte önce CHP'yi ziyaret eden Bakan Çelik, Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Faruk Çelik, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, prim alacaklarının yeniden yapılandırılması konusundaki başvuru süresinin 28 Temmuzda sona erdiğini anımsattı. Son gün ciddi yığılmalar olduğunu; siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve esnaf odalarından, sürenin uzatılması için talepler geldiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

''Son yapılandırma rakamlara baktığımız zaman 18.4 katrilyonluk bir yapılandırma gerçekleştirildi. Beklediğimiz üzerinde bir yapılandırma olmasına rağmen yeni bir sürece girilmiş, yeni sosyal güvenlik reformu 1 Ekim itibariyle yürürlüğe giriyor.

Yeni bir sayfa açılıyor. Vatandaşlarımızın da bu sürece borçsuz harçsız girmeleri talebimiz var. Bundan dolayı siyasi parti gruplarımızı ziyaret ediyoruz. Sayın Başkan ile primlerin yapılandırılmasıyla ilgili belli bir sürenin daha dikkate alınması konusunu istişare ettik. Sayın Başkan son derece olumlu yaklaştılar. Sürenin ne kadar olması, oranları komisyon safhasında değerlendirmemizi uygun bulduk. Ama prensipte anlaştığımızı ifade edebilirim. Umuyorum kısa süre içinde imzalayıp komisyondan ve genel kuruldan geçmesini sağlayarak binlerce vatandaşımızın beklentisine cevap vermiş olacağız.''

Çelik, ''Bir takvim öngördünüz mü?'' sorusuna, ''Bu hafta içerisinde gerçekleşmesini diliyorum'' karşılığını verdi.

Yapılandırma şartlarının değişip değişmeyeceğine ilişkin soru üzerine de Çelik, ''Bakanlık olarak yüzde 80 ve peşin olarak ödenmesi şeklinde düşünüyoruz. Farklı teklifler de vardır. Komisyonlarda, Genel Kurulda birlikte uzlaşıyla karar verilecek'' diye konuştu.

''SÜRENİN UZATILMASINA SICAK BAKIYORUZ''

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu da öneriye sıcak baktıklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, ''Biz de sürenin uzatılmasına sıcak bakıyoruz. Olumlu bir gelişme. Sanıyorum kısa sürede yasalaştırılır'' dedi.

Bakan Çelik ve Bekir Bozdağ, daha sonra MHP'yi ziyaret ederek, Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüştü.

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yapan Vural, SSK VE BAĞ-KUR prim alacaklarının yapılandırılması konusundaki süre uzatımının bir an önce yasalaşmasında fayda olduğunu söyledi.

Teklifte, hem yeniden yapılandırma hem usta öğreticiler hem de özürlüler ile ilgili konuların yer alacağını belirten Vural, teklifin yasalaşmasıyla vatandaşın önemli bir talebine cevap vermiş olacaklarını kaydetti. Oktay Vural, teklife MHP Grubu olarak katkı sağlayacaklarını söyledi.

Faruk Çelik de konu üzerinde MHP ile mutabakat sağladıklarını belirtti.

Çelik ve Bozdağ, daha sonra DTP grubuna giderek, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ile görüştü.

samanyolu haber



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs