2'inci kapısı? | " /> 2'inci kapısı? | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon vatanı: Agarta’nın 2'inci kapısı?

30 Temmuz 2008 13:41 tsi
Ergenekon vatanı: Agarta’nın 2'inci kapısı? İyibilgi’nin 'Agarta’nın Yeryüzündeki Kapıları' çalışması büyük ilgi gördü. Bu kapılar kimine göre 4 kimine göre 7 tane. Bu çalışmamızla kapı sayısı 3 oluyor. Daha yakın bir coğrafyaya, Agarta’nın ve Ergenekon’un anavatanına gid

Bu çalışmamıza göre Kuzey Kutbu’nun hakimiyeti üzerinde sürdürülen ve Rusya, ABD, İngiltere gibi dünyanın başat ülkelerine rekabete zorlayan bu coğrafyanın öyküsü, Moskova’nın denizin dibine bayrak dikmesiyle farklı bir sürece ulaşmıştı.

Bölge ile ilgili rekabet, arazi hakimiyetinden petrol savaşlarına ve uluslararası hukukun çetrefilli boyutlarına kadar uzuyordu.

O çalışmamıza kaynak olan uluslararası haberlerden biri durumu; “Rusya'dan kutup fethinde ilk adım. Son teknoloji ürünü cihazlarla donatılan Mir 1 ile Mir 2 mini denizaltıları, buzkıranın açtığı 125'e 10 metrelik çukura dalıp okyanus tabanına ulaştı.  Ruslar bu olayı “Ay’a ayak basmakla” aynı değerde görüyorlar” cümleleri ile anlatıyordu.

İşte bu gelişmelerden sonra “aynı parametrelere” sahip yepyeni bir olay oldu. Ancak,  önceki kapsamlı ve ilgi çekici haberimizi anımsamak isteyen okurlarımız önce;

Agarta’nın ‘yeryüzündeki’ adresleri? ‘Nautilis Hamlesi’: Bu dalışı kimler finanse etti? Şeyhler, İsveçli milyarderler vs… 2009’da kıyamet kopacak! Hangi ülkeler bölgeye asker göndermeye başladı? Başlıklarını taşıyan haberimizi buradan okuyabilirler. Lütfen TIKLAYINIZ

İkinci kapının ‘yeri’ yeter!

Bu ikinci gelişme, yukarıda verdiğimiz haberimizin ilk satırları ile neredeyse aynı bilgileri taşıyor. Hatta kişilere kadar! Aktarılım…

“Rusya'dan bir grup bilim adamı, dünyanın en derin gölü olan Sibirya bölgesindeki Baykal Gölü'nün en dibine inerek yeni bir dünya rekoruna imza attı.

Rus Vesti-24 televizyonu, Kremlin yanlısı Birleşik Rusya Partisi (BRP) milletvekili Artur Çilingarov'un öncülük ettiği bilim adamlarının Mir-1 ve Mir-2 adlı küçük denizaltılarla dünyanın tatlı su rezervinin yüzde 20'sini içeren Baykal Gölü'nün 1680 metre derinliğindeki tabanına ulaşmayı başardığını duyurdu.

 Sovyet bilim adamları, 1997 yılında Baykal Gölü'nde derine kadar inerek incelemelerde bulunmuş, bu dalıştan sonra Baykal Gölü birçok yerli ve yabancı araştırmacının ilgi odağı haline gelmişti.

Rus bilim adamlarının bugün başlattıkları program iki yıl sürecek. Çilingarov, geçen yıl Ağustos ayında Kuzey Kutbu Denizi'nin yüzeyine Rus bayrağını diken ekibe de başkanlık etmişti.”

Sibirya’nın Mavi Gözü!

Baykal, dünyanın en derin gölü. Sibirya'nın güneyinde, Irkutsk Oblast ve Buryatya arasında yer alır Irkutsk şehrinin yanında."Sibirya'nın Mavi Gözü" diye adlandırılıyor.

Yüzölçümü yaklaşık tam 31.722 km². Gölün tabanı deniz seviyesinin yaklaşık 1285 m altındadır. Gölün dibindeki tortulların yaklaşık 7 km kalınlığında olduğu tahmin ediliyor. Bu da gölün yeryüzündeki en derin yarıklardan biri olduğunu gösteriyor.

En derin olmasının yanında, jeolojik yaş olarak dünyanın en eski gölü. 25-30 milyon yıl civarında tahmin ediliyor. Belki bu nedenle tarihte Lamu (deniz), Beihai (kuzey denizi), Tengis (deniz), Baigal (baygal-muren-baykal nehri), Baikal (Rus yayılmasından sonra) isimleriyle de anılmış.

Tarih ve coğrafya böyle olunca, Agarta ile çakışmaması da düşünülemez. Ancak burada detaylarına çok girmeyeceğiz. Esasen girilecek gibi de değil. Zira, Baykal Gölü, Sibirya, Agarta ve kapılar çakışması ile ilgili sayısız metin ve bilgi bulunuyor.

Doğal olarak bu metinlerin içeriği Ergenekon ile de kesişiyor. Baykal Gölü ve Sibirya’nın ve Orta-Asya’nın Agarta kapısı içerdiğine ilişkin notlar Agarta’yı ana konu yapmış eserlerde de sıklıkla işleniyor.

Hatta denebilir ki, bir kapının burada varlığına ilişkin kayıtlar/iddialar, Nepal ve Çin alt kesimindeki bir başka kapıya göre daha da yoğun.

Olaya bu çerçeveden bakıldığında günümüz “modern” gelişmeleri tarihi Agarta kapılarını izliyor gibi. Bu adreste de bir kapı varsa eğer, geriye 4 diyenler için 1, 7 diyenler için 4 kapı kalıyor!

Peki bir sonraki kapı nerede? Bunu da bir sonraki yazımıza bırakalım. Ama bir ipucu da verelim. Okurlarımız tahminlerini bize yorum olarak gönderebilir. İşte ipucu: “Kan ve Tuz”!



Bu haber 4,884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,261 µs