En Sıcak Konular

Ergenekoncular, Kandıra'yı meşhur etti

30 Temmuz 2008 10:57 tsi
Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan F Tipi Cezaevi'ne Ergenekoncuların gelmesi ile ilçe bir anda meşhur oldu. Daha önce kimsenin tanımadığı Kandıra, ünlülerin gelmesi ile ismini dünyaya duyurdu.

Kandıra, Kocaeli'nin 12 ilçesinden biri. Karadeniz'e sınır olan bu ilçe, aynı zamanda en fazla geri kalmış ilçe konumunda. Kocaeli'nin dört bir yanında fabrikaların bacaları yükselirken, burada tek bir fabrika yok. İlçenin geçim kaynağı hayvancılık ve tarım. Bu yüzden yıllardır köy görümündeki ilçeyi Kocaeliler bile tanımıyordu.

İlçenin kaderi, buranın sınırları içinde bulunan Kandıra F Tipi Cezaevi'ne Ergenekon Terör Örgütü operasyonunda gözaltına alınanların getirmesi ile değişti. Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin buraya gelmesi ile her gün televizyonlarda ve gazetelerde Kandıra ismi geçiyor. Bu yüzden sadece Türkiye değil artık dünya Kandıra ismini biliyor. Metris, Ulucanlar, Bayrampaşa cezaevleri nasıl marka olduysa Kandıra'da artık bu markalar arasında yerini aldı. Cezaevi, ilçenin ismini tanıtmasının yanında yatırımların gelmesini de sağladı.

Cezaevinin yanında yapılan ek binalar bölgeye istihdam alanı açtı. Bunun yanında cezaevinde görevli olanların birçoğu da ilçede ikamet ediyor ve burada alışveriş yapıyor. Cezaevinin ilçeye kazandıracağı en önemli yatırımlardan biri de doğal gaz olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, cezaevine doğalgaz götürecek. Doğalgaz hattı 2009 yılına kadar ilçeye kadar götürülmesi hedefleniyor.

KANDIRA F TİPİ CEZAEVİ'NDE KALANLARIN ÇOĞU ÜNLÜ

Müdürlükleri ayrı olan 1 ve 2 No'lu olmak üzere iki ayrı cezaevi kompleksinden oluşan, İzmit- Kandıra Karayolu'nun 20'nci kilometresindeki Kandıra F Tipi Cezaevi'nde, birçok suçtan tutuklanan ünlüler bulunuyor.

Bu ünlülerin başına Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve bu operasyonda tutuklanan çok sayıda kişi burada kalıyor.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'de bir süre Ergenekon soruşturması kapsamında burada tutuklu bulunu ve daha sonra serbest bırakıldı. Bunun yanında El Kaide'in üst düzey operasyonlarında görevlendirildiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını alan Louai Sakka, Agos Gazetesi'nin Ermeni asıllı genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast, Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Erol Evcil, Vedat Ergin ve bunların yanında birçok ünlü burada cezasını çekiyor.
 
Cihan



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs