En Sıcak Konular

Göz için yattı rahmi alındı

30 Temmuz 2008 08:58 tsi
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hastahanesine gözünden ameliyat olmak için yattı ama doktorlar rahmini aldı. İşte şok olay...

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye alınan Saadet Kılıç, aynı yaşlarda başka bir hastayla karıştırılınca rahmi alındı. Doktorlar ve ameliyat ekibi açığa alındı.

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde göz ameliyatına giren Saadet Kılıç’ın rahmi alındı. Hem rektörlük hem de başhekimlik tarafından olay doğrulanırken, başlatılan soruşturma nedeniyle doktorlar ve ameliyat ekibindeki sorumlular açığa alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki sağlık skandalı önceki gün yaşandı. Gözünden katarakt ameliyatı olmak için ameliyathaneye alınan 55 yaşındaki Saadet Kılıç, aynı yaşlarda bir kadın hastayla karıştırılınca rahmi alındı. Olayın duyulması hastanede büyük yankı uyandırdı ve hastane yönetimi disiplin soruşturması açtı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Vekili Doç. Dr. Hüdai Çatalyürek de olayın doğru olduğunu belirterek, “Hasta göz ameliyatına indirildiğinde kadın doğum ekibi, kadın doğum ameliyatına almış. Benzer yaşta ve yapıda iki kadın hasta olduğu için karışıklık yaşanmış. Hastanın durumu şu anda iyi. Kadın doğum servisinde yatıyor. Olayla ilgili biri anestezi uzmanı, diğerleri kadın doğum ekibinden olmak üzere 4 kişi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından açığa alındı” dedi.

‘Olayın üzerine gidiyoruz’
Hastanelerinde ilk kez böyle bir olay yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Çatalyürek, “Olayla ilgili soruşturma açıldı. Herşeyden önce bizim için de son derece ücüzü bir olay. Bu nedenle biz de olayın üzerine gidiyoruz” diye konuştu.

Kılıç’ın hastanede tedavisi sürerken, yanlış ameliyatla ilgili olarak görevden alınanlardan birinin ameliyatı yaptığı belirtilen Kadın Doğum Uzmanı Dr. Y.A. olduğu öğrenildi.

 



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs