En Sıcak Konular

Olimpiyat ekibimiz Pekin yolunda

29 Temmuz 2008 22:39 tsi
Pekin Olimpiyat Oyunları'na katılacak olan Türk olimpiyat takımının ilk kafilesi, İstanbul'da düzenlenen özel bir geceyle uğurlandı.

Yeşilköy'de bulunan WOW Hotels&Convention Center'da gerçekleştirilen uğurlama organizasyonuna, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Çin'in Ankara Büyükelçisi Guxoian Sun, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, İstanbul Valisi Muammer Güler, teknik direktör Şenol Güneş, Yıldız Tilbe, federasyon başkanları ve olimpiyat takımı kafilesi katıldı.

Organizasyonun evsahipliğini de üstlenen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, olimpiyatların önemine değinip, orada yarışmanın, seyirci olmanın bile büyük bir onur olacağını ifade ederek, şunları söyledi:

''Artık son sözü sporcularımız söyleyecek. Biz sporcularımıza hep güvendik, yine güveniyoruz. Atina'ya da bazı yıldızlarımızı geride bırakarak gitmiştik ama hesapta olmayan sporcularımız madalya kazandı. 10 madalyanın 9'unu ilk defa katılan sporcularımız elde etti. Boşluğu dolduracak kahramanlar çıkarabilirseniz asıl o zaman milletsiniz. Bunu Atina'da yaşadık. Sporcularımız ülkemizin yüzünü güldürecektir.''

Atalay ayrıca, (A) Milli Futbol Takımı ile Güney Kore ve Japonya'da ortak gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası'nda 3.'lük başarısı yakalayan teknik direktör Şenol Güneş'i özellikle çağırdıklarını ve sporcularla birlikte olduğunu aktararak, ''Onu, oraların bizim için korkulacak yerler olmadığın göstermesi için çağırdık. Ben, Uzakdoğu'da sporcularımızın önemli başarılar kazandıklarını biliyorum'' diye konuştu.

TMOK Başkanı Togay Bayatlı ise, kendisinin 8. olimpiyatı olacağını vurgularken, ''Türkiye, her geçen olimpiyatta bir başka merdiven atladı. Her zaman daha fazla madalya aldı. Pekin'de de aynı şekilde madalyalarımızı artırmayı hedefliyoruz'' dedi.

Öte yandan İstanbul Valisi Muammer Güler, yaptığı konuşmada, 2004 Atina Olimpiyatları'nda olduğu gibi madalya kazanacak sporculara yine altınla ödüllendireceklerini dile getirdi.

Gecede Türk olimpiyat takımı tanıtım filmi ile Yıldız Tilbe tarafından söylenen ''Bize Madalya Yakışır'' adlı parçanın klibi izlenirken, son bölümde Enbe Orkestrası da sahne aldı.

Pekin'de gerçekleştirilecek olan olimpiyatlara Türkiye, 12 dalda 48'i erkek, 20'si bayan toplam 68 sporcuyla katılırken, ilk kafile, organizasyonun ardından otel bölümünden valizlerini aldıktan sonra Çin'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na hareket etti. Kafile, saat 23.30'da uçakla Pekin'e hareket edecek.

aa



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs