Sonuna kadar gideceğiz!' | " /> Sonuna kadar gideceğiz!' | "/>

En Sıcak Konular

'Sonuna kadar gideceğiz!'

29 Temmuz 2008 21:22 tsi
'Sonuna kadar gideceğiz!'
Başbakan Erdoğan, Sakarya'da katıldığı toplu açılış töreninde halka hitaben yaptığı konuşmada, Güngören'deki terörist saldırı için "dayanılır gibi değil" dedikten sonra, mafya, terör ve çete operasyonları için sert ve net mesajlar verdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terör nereden gelirse gelsin, ister sağından gelsin, ister solundan gelsin; terörün dini, milleti, örfü, vatanı, yoktur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Sakarya Kent Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Güngören'deki terörist saldırıya değindi.

Erdoğan, ''10 dakika arayla insanlıktan nasibini almamış teröristlerin yerleştirdikleri bombalar neticesinde 17 vatandaşın öldüğünü, 154 kişinin de yaralandığını'' anımsattı.

''Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifa'' dileyen Başbakan Erdoğan, ''Gerek şahsım gerek milletim adına terörü, teröristleri lanetliyorum'' dedi.

Erdoğan, şunları söyledi:

''Terör nereden gelirse gelsin, ister sağından gelsin, ister solundan gelsin; terörün dini, milleti, örfü, vatanı, yoktur. Terör; kimi, nerede, ne zaman, nasıl, niçin vuracağı belli olmayan bir fenomendir. Dolayısıyla bizler, milletçe bir olacağız, beraber olacağız, el ele olacağız, dayanışma içerisinde olacağız ve Allah'ın izniyle er veya geç bu ülkenin topraklarından terörü kazıyıp, atacağız.

Zira terör çirkin yüzünü, kanlı yüzünü, insanlıktan uzak, insaftan uzak yüzünü, vicdandan uzak yüzünü ne yazık ki bu defa Güngören'de göstermiştir.''

Olay yerinde incelemelerde bulunduğunu, hastanelerdeki yaralıları ziyaret ettiğini ve cenaze törenlerine katıldığını anımsatan Erdoğan, ''Gerçekten dayanılır gibi değil, ama dayanacağız'' diye konuştu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Gördüğünüz gibi mafyayla çetelerle mücadele ediyoruz. Bütün bu mücadeleler ülkemizin huzuru, mutluluğu için...'' dedi.

''Ülke, huzurlu, mutlu bir zemini yakalamadıkça kendilerini huzurlu ve mutlu addetmeyeceklerini'' ifade eden Erdoğan, ''Hiçbir zaman operasyonlar hız kesmeden devam edecek. Birilerinin ihbarını alıp da sümen altı eden bir iktidar yoktur Türkiye'de bunu böyle bilelim'' diye konuştu.

Erdoğan, Sakarya Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, kenti ziyaret etmekten ve eserlerin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

''Dimdik ayakta olan ve en zor zamanlarda el ele vererek kenetlenen'' Sakarya'da depremden sonra vaatlerde bulunduklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''yeni bir Sakarya yaratma'' vaatlerini yerine getirdiklerini söyledi.

Tek yürek olduklarını, 880 bin kilometre karelik Anadolu topraklarını muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hesabı yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, enerjide tüm alanlarda bu adımları attıklarını dile getirdi.

Bu adımlar atılırken bir taraftan da terörle mücadele edildiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Gördüğünüz gibi işte mafya ile mücadele ediyoruz, gördüğünüz gibi işte çetelerle mücadele ediyoruz. Bütün bu mücadeleler ülkemizin huzuru için, ülkemizin mutluluğu için. Burada özellikle bir şeyi hatırlatmak istiyorum; bizler ülkemizde huzurlu bir zemini, mutlu bir zemini yakalamadıkça kendimizi huzurlu, kendimizi mutlu addetmeyiz. Bunu böyle kabul etmiyoruz ve diyoruz ki bizler er vaya geç bütün bu topraklarda inşallah huzuru da mutluluğu da beraber yaşayacağız beraber tadacağız. Ve hiçbir zaman operasyonlar hız kesmeden devam edecek. Birilerinin ihbarını alıp da sümen altı eden bir iktidar yoktur Türkiye'de bunu böyle bilelim.''

-''AYAĞA KALK SAKARYA''-

Eğitimde yüzde yüz okuma yazma oranının yakalanacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, çocukların en ideal eğitim ortamına kavuşturulacağını söyledi.

Hedefin 30 kişilik sınıflara ulaşmak olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

''Millete efendilik için değil, hizmet için geldiklerini'' bildiren Başbakan Erdoğan, sağlık alında yapılan hizmetlerin de sürdüğünü belirtti.

Deprem sonrasında acıları dindirmek için o günün imkanları çerçevesinde bölgeyi dolaştığını ve sonra hükümeti devraldıklarını, o günden sonra da Sakarya'yı yeniden imar ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, artık ile doğal gazın da geldiğini söyledi.

Yol, su, kalem, kitap varsa medeni olunacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, ''bunlar yoksa o zaman yokluk, yoksulluk ve cehalete mahkum olursunuz'' dedi.

''Şair, 'Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya' diyor ya. İşte Sakarya'yı ayağa kaldırmak, depremin izlerini silmek için aynı acıları bir daha yaşamamak için ertelenmiş, ihmal edilmiş hizmetleri yeniden ulaştırmak için mücadele verdik, veriyoruz'' diyen Başbakan Erdoğan, ''mazeret, vaat, hayal, laf üretmediklerini, projeler gerçekleştirdiklerini'' anlattı.

Vatandaşlardan kaçak yapı yapılmamasını isteyen Başbakan Erdoğan, buna büyük önem verdiklerini ifade etti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Durmak yok yola devam. İşte 5.5 yıla bütün bu hizmetleri sığdırmanın gururunu yaşıyoruz. Yollara, barajlara, konutlara ilişkin projelerimiz var. Daha modern, her yönüyle sıkıntıların minimize edildiği bir Türkiye olacak. Bizim sloganımız, felsefemiz, anlayışımız belli; yorulmak, rehavet, vazgeçmek, durmak yok yola devam.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda vatandaşların Miraç Kandili'ni tebrik ederek, barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını diledi.

Erdoğan, daha sonra TOKİ konutları hak sahibi bazı vatandaşlara anahtarlarını verdi.

aa



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,821 µs