En Sıcak Konular

'Milli Tank' projesi hayata geçiyor

29 Temmuz 2008 18:36 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Altay Milli Tank Projesi'nin, Türkiye'nin savunma sanayi alanında belirlemiş olduğu hedeflere ulaşması açısından kritik bir eşiğe işaret ettiğini söyledi.

Erdoğan, Sakarya'da Arifiye ilçesindeki OTOKAR Tesisi'nde düzenlenen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı Milli Tank Projesi Sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, 2001 yılında durma noktasında bulunan savunma sanayinin bugün geldiği noktanın çok önemli olduğunu belirtti.
 
Erdoğan, "Durma noktasına gelmiş, personelini çıkaran ve bu noktada adeta 'savunma sanayimiz yok' denilecek durumda iken. Şimdi sürekli güncelleşen, sürekli yenilenen, sürekli bu noktada beyin ithali yapan bir kuruluş durumuna geldi. Savunma sanayimizdeki gelişmelerin diğer sektörler üzerinde yol açtığı olumlu etkiyi de memnuniyetle takip ettiğimizi belirtmek isterim" diye konuştu.
 
Savunma sanayi alanında atılmış somut adımların, önemli sonuçlarından biri olan Altay Milli Tank Projesi'ni hayata geçirdiklerini ifade eden Erdoğan, projenin amacının Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde bulunan teknolojik, fiziki ve ekonomik ömrü azalan tankların yerine kullanılmak üzere üçüncü nesil tankların üretilmesi olduğunu söyledi.

Erdoğan, projenin bu tankların yurtiçi imkan ve kabiliyetlerle tasarlanması, geliştirilmesi ve üretilmesini amaçladığını vurgulayarak, "Bu projenin ilk ürününü vermesi 78.5 ay sonra, bunu dedik biraz kısaltalım, 78.5 ay bizim beklemeye tahammülümüz yok. Bunu Sayın Koç'a da dedim bu işi oturup yeniden görüşün, bunu biraz daha geri çekelim sayın Bakan ve Koç da notunu aldı" dedi.
 
Bu tür kara araçları için bundan sonraki hedefin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının hafif zırhlı araçlardan ana muharebe tankına kadar tamamının Türkiye'de üretilmesi olduğuna işaret eden Erdoğan, proje kapsamında Türk savunma sanayinin bütün yeteneklerinin kullanılacağını söyledi.
 
Erdoğan, projenin, TSK'ya kazandıracağı modern harekat yeteneği yanında, askeri kara platformları alanında da elde edilen endüstriyel yetkinliğin daha ileri seviyelere taşınmasını da temin edeceğini ifade etti.
 
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye'nin bulunduğu coğrafya nedeniyle modern ve güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmak mecburiyetinde olduğunu, Türkiye'nin savunma sanayi projeleri hakkında
bilgi verdi. Gönül, projenin imza aşamasına gelmesinde katkıları olan herkese de teşekkür etti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da Türkiye'nin milli savunma sanayi stratejisinde çok önemli olan milli tank projesinde Koç Topluluğu şirketinin tercih edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

cnnturk



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,492 µs