En Sıcak Konular

İlaç krizi yeniden gündemde

29 Temmuz 2008 18:31 tsi
Türk Eczacıları Birliği (TEB), Sosyal Güvenlik Kurumu ile TEB arasında ilaç krizine yol açan "2008 Yılı Eczanelerden İlaç Alımına İlişkin SGK Protokolü"nün imzalanmasının üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hayata geçirilemediğini bildirdi.

Türk Eczacıları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, TEB ile Maliye Bakanı, Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın imzaladığı tutanakla mutabakata varılan ilaç krizinin tekrar gündeme geldiği ifade edildi. Üç Bakanın imzasıyla, Türk Eczacıları Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında kamu kurum ıskontosu ile eczacı ıskontosu konusunda mutabakata varıldığının hatırlatıldığı açıklamada, "9 Temmuz 2008 tarihinde Bursa'da yapılan Türk Eczacıları Birliği 36. Dönem Birinci Bölgelerarası Toplantısı'nda SGK Başkanı ve TEB Başkanı tarafından imzalanan sözleşme, üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hayata geçirilmemiştir" denildi.

Protokol gereği, 1 Ağustos tarihine kadar eczacıların yeni sözleşmelerini SGK'ya teslim etmeleri gerektiğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurum tarafından, Türk Eczacıları Birliği ve 3 Bakanın uzlaştığı maddeleri içeren bu yeni protokolün kamuya yük getireceği gerekçe gösterilerek, sözleşmeler teslim alınmamaktadır. Kamu kurum ıskontoları ile ilgili yapılan düzenleme de, yeni eczacı ıskonto oranları da geçtiğimiz ay içinde uygulamaya konulmamıştır."

Gelişmeler üzerine, TEB'e bağlı 51 Eczacı Odasının, yeniden olağanüstü olarak, TEB Merkez Binası'nda toplantı halinde olduğu belirtilerek, "Oda Başkanları ve TEB Merkez Heyeti Üyeleri, mutabakat metninde imzası bulunan her üç Bakan'dan da acil görüşme talebinde bulunmuştur. Görüşme gerçekleşirse, yaklaşık bir ay önce mutabakata varılarak engellenen ilaç krizinin, bürokratik engellemeler nedeni ile yeniden karşımıza çıktığı ifade edilecek, taleplerimizin bir an önce ve kesin bir biçimde karşılanması istenecektir. Meslek örgütümüz ve 24 bin eczacımız, imza altına alınan Protokol'ün tam olarak uygulanmasını beklemektedir" denildi.

anka



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs