En Sıcak Konular

Baykal Ergenekon'un altında kalır mı?

29 Temmuz 2008 17:47 tsi
CHP Lideri Baykal, rüşvet iddiaları için zırva derken, iddianameye rağmen Ergenekon'a hayali demeye devam ediyor. Baykal ayrıca, Güngören'deki patlamayla ilgili provakatif konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon iddianamensine kendisine yönelik rüşvet iddiasına yer verildiğini anımsatarak, ''Bu iddia bir zırva. Hiç kuşku yok. Asıl sorulması gereken niçin böyle bir zırva, bir önemli iddianamenin içinde yer tutuyor'' dedi.
Partisin grup toplantısında yaptığı konuşmada, bu iddiayı kimin söylediğinin belli olmadığını belirten Baykal, ''Savcı Bey, senin iddian bu. Ya da bu iddia kimin, çık söyle'' diye konuştu.


Baykal, kendisine 7 yıl siyasi yasak konulduğunu da anımsatarak, eşi Olcay'a da ''Nerede bu paralar'' diye sorduğunu söyledi.

Kimin, neye dayanarak söylediği, delilinin ne olduğu belli olmayan tek taraflı rüşvet verildiği iddiası bulunduğunu belirten Baykal, şöyle konuştu:

''Rüşveti alsa alsa orada teşvik belgesini verme yetkisi kendisinde olan insan alır. Ben de o yetki mi var? Ben, siyasi yasaklıyım. Sen, bana para veriyorsun. Bana verdiğin paranın rüşveti ne olacak? Var mı böyle bir şey? Kim vermiş, çıksın söylesin. 'Ben verdim' desin. Gösterin. Var mı öyle bir şey? Yok... Kim bu iddianın sahibi? Yok. Öyle böyle ama bir iddia var benim hakkımda da. Başbakan'a tekrar bu teklifi yapıyorum: 'Gel Sayın Başbakan. Hiç uzatmayalım. Tatile de girmeden Mecliste senin ve benim dokunulmazlıklarımızı kaldıralım. Yargıya teslim edelim. İncelesinler... Bunlar, bu belgenin hukuki belge olmaktan ibaret olmadığını bize gösteriyor. Bu siyasal bir belge. Böyle bir iddianame olur mu? İddianamenin amacı hukuktur. Hukuken gereğini yap. Siyasi hüküm var, çürütme çabası, çamur atma çabası var ama yanlış yere yöneldiler. Biz buna alıştık... Bu iddiayı kim ortaya atıyor? Savcı üzerinden o savcılık cübbesini çıkarsın da bu iddiayı benim hakkımda söylesin de kendisiyle Türk adliyesi önünde bir hesaplaşıverelim bakalım.''

Ergenekon iddianamesinin ''darbe iddianamesi'' olmadığını, ''terör örgütü'' iddianamesi olduğunu, bir terör örgütü kurgulandığını; bunu MİT, TSK ve vatandaşın bilmediğini anlatan Baykal, ''bir yeni terör örgütü imal edilmeye çalışıldığını'' savundu.

Baykal, ''Ergenekon denilen örgüte yönelik olarak Türkiye'nin yetkililerinin harcadığı mesai, eğer Türkiye'de PKK terör örgütünün girişimlerine yönelik harcanmış olsaydı belki de Güngören'deki bu olayı yaşamazdık'' dedi.

timetürk



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs