En Sıcak Konular

DTP'li Türk'ten Baykal'a suçlama

29 Temmuz 2008 17:24 tsi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün gündeminde Güngören'deki hain saldırı ve CHP lideri Baykal'ın yaptığı Ergenekon avukatlığı vardı.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, İstanbul Güngören'de yaşanan saldırıyla ilgili olarak, "Kin, nefret ve düşmanlık yaratmak isteyen çevrelerin oyunlarına gelmemeliyiz. Böylesine bir zamanda barış ve kardeşlik şiarımızı daha da yükseğe çıkarmalıyız" şeklinde konuştu.

DTP Grup toplantısında konuşan Ahmet Türk, İstanbul Güngören'de 17 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıda yaşamlarını yitirenleri rahmetle andıklarını kaydetti. Saldırıyı bir katliam olarak niteleyen Ahmet Türk, "Hepimizi kahreden bir katliam yaşadık. Gündelik yaşamımıza yeniden kan bulaştı. Hakikaten tüyler ürpertici bir katliam yaşadık. Bu nedenle, bu katliamı bir kez daha nefretle kınıyorum, bunu gerçekleştirenleri, bunu yapan zihniyeti kınıyorum. Bu insanlık suçuna ortak olmuş kim varsa kınıyorum. Kin, nefret ve düşmanlık yaratmak isteyen çevrelerin oyunlarına gelmemeliyiz. Böylesine bir zamanda barış ve kardeşlik şiarımızı daha da yükseğe çıkarmalıyız" şeklinde konuştu.

Yaşanan terör saldırılarını, normal ve olağan göstermeye çalışan bir anlayışın hakim olduğunu savunan Ahmet Türk, Türkiye'nin İsrail, Filistin veya Irak olmadığını kaydetti. Ahmet Türk, Türkiye'nin harcının, halkların ve bütün farklılıkların kardeşliği üzerine yoğurulduğunu belirterek, "Nerdeyse 80 yıldır bu harcı bozmaya çalışan ne İttihatçı zihniyet ve onun artıkları, ne de uluslar arası payandaları halkları birbirine düşürecek emellerine ulaşamamışlardır ve demokratik reflekslerimiz sayesinde bundan sonra da ulaşamayacaklardır. Akil düşüncenin yapması gereken, ülkemizde yeniden sahnelenen ve çok elim bir katliama yol açan İstanbul'daki bu bombalı saldırıyı çok derinlikli olarak değerlendirmek olmalıdır" diye konuştu.

Ahmet Türk, bombalı saldırının böylesi kritik bir dönemde yapılmış olmasına dikkat çekerek, tamamen sivil halka dönük, büyük bir katliam yapmak üzere örgütlenmiş bu girişimin enine boyuna değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Türk, "Bu kadar cüretkâr bir eylemin, böylesi kritik bir dönemde yapılmış olmasının, klasik siyasetimizin alışageldiği terörizm jargonlarıyla açıklanabilecek kadar basit bir olay olduğunu düşünmüyoruz. Klasik ezber, bu olayı açıklamaya yetmez. Hiç kimse, yıllardan beri bilinen siyasetçilerin dillerine doladığı bu klasik ezbere inanamaz. Şimdi sormak gerekiyor; Bu korkunç katliam neden Türkiye'de, neden İstanbul'da neden bu dönemde yapıldı? Bu saldırının arkasındaki güçler, Türkiye'yi nasıl bir noktaya çekmeye çalışıyor? Daha ortada hiçbir somut delil yokken, siyasiler ve bazı çevrelerin olayın failini PKK olarak ifade etmelerindeki amaç nedir ?" sorularını sordu.

Güngören saldırısının, çok boyutlu ve çok derin bir provokasyon olduğunu savunan Ahmet Türk, benzer bir provokatif saldırının, Kerkük'te yapılan miting sırasında yaşandığını söyledi. Ergenekon soruşturmasının, devlet içinde yuvalanan çetelerin gerçekleştirdiği provokasyonları deşifre etmesi açısından önemli olduğunu dile getiren Ahmet Türk, şöyle dedi:

"Ergenekon iddianamesi, bu köklü çetenin, bu Türk gladyosunun suçlarını ancak ucundan, kenarından tutabilmiştir. Fakat, demokratik kamuoyu, hukukçular, aydınlar ve siyasetçiler bu davanın peşini bırakmayacaktır. Bizler bu davanın peşini bırakmayacağız. Halk arasında bir deyim vardır. 'Cin şişeden çıktı bir kere' derler. Bu çetelerin, Doğu ve Güneydoğu'da yaptığı katliamlar, cinayetler, yakıp,yıktıkları köyler, halkları, toplulukları birbirine kırdırmak için yaptıkları provokasyonlar, suikastler... Bütün bunlar gün yüzüne çıkmadıkça, bunlarla hesaplaşılmadıkça, demokratik mücadelemiz devam edecektir. Bu karanlık olaylar, bu organize saldırılar er geç açığa çıkacaktır."

Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'ın yanısıra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da saldırının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirdi.

"BAYKAL ERGENEKON KUYRUKÇULUĞUNU UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR"

Düne kadar, Ergenekon çetesinin avukatlığını yapan Baykal'ın, bu korkunç katliamı fırsat bilerek, mal bulmuş mağribi misali, kendini düze çıkartmaya çalıştığını dile getiren Ahmet Türk, "Sayın Baykal, Ergenekon kuyrukçuluğunu bu şekilde unutturacağını mı düşünüyor ? Acaba vatandaşlarımızın acılarını kışkırtarak, milliyetçi gösteriler mi düzenlemeye çalışıyor ? Güngören-Güven Mahallesi'ne vatandaşlarımızı teselli etmeye mi gidiyor, yoksa milliyetçiliği kışkırtmaya mı gidiyor ? Sayın Baykal, halkı kime karşı sokağa davet ediyorsun? Kürtlere karşı bir linç kampanyasından mı medet umuyorsun ? Eğer senin derdin gerçekten de şiddete karşı demokratik tepki vermekse 1 Haziran İstanbul mitinginde neredeydin ? Baykal böyle konuşunca, 'acaba failleri gizleme amacı taşıyor olmasın' diye dünüyor insan" şeklinde konuştu.

Geçmişte yaşanan birçok katliamın altından Ergenekon çetesinin çıktığını savunan Ahmet Türk, "Kimse çetelerden medet ummasın. Hiçbir hain saldırının halkı birbirine kırdırma olanağı yoktur" dedi.

Cihan



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,143 µs