En Sıcak Konular

Habertürk'ün Mehmetçik yardımı iddianamede

29 Temmuz 2008 16:34 tsi
Habertürk'ün yürüttüğü Mehmetçik'e bağış kampanyası da Ergenekon iddianamesinde yer alıyor. İşte Gülgün Feyman'la sanık Vedat Yenerer'in ilginç diyalogları...

Şırnak'ın Gabar Dağı’ndaki çatışma ve Dağlıca Baskını ile 1 ay içinde toplam 25 şehit verilmesi sonrasında Türkiye ayağa kalkmış, kamuoyunda Kuzey Irak'a operasyon düzenlenmesi yönünde baskı oluşmuştu.

Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen cenaze törenlerinde de PKK lanetlenirken, hükümete yönelikte sloganlar atılmıştı.

İşte bu ortamda bazı medya organları Mehmetçik için bağış kampanyası başlattı. En büyük ve kapsamlı kampanyaya Habertürk televizyonu öncülük etti. Daha sonra kamuoyunda bağış kampanyasıyla toplananan paraların ne olduğuna yönelik bazı sorular sorulsa da üzeri kapandı.

Ancak Ergenekon iddianamesinde Habertürk'ün bağış kampanyasına ilişkin bir iddia yer aldı. İddianamede Habertürk’ün eski ancormanı Gülgün Feyman’la Ergenekon sanığı Vedat Yenerer’in görüşmesine yer verildi. Görüşmede, “Habertürk’te yürütülen Mehmetçiğe yardım kampanyası"ndan bahsediliyor. İddianamede şu ifadelere yer verildi:

*20.02.2008 günü saat: 13.32 de Vedat YENERER'in Gülgün FEYMAN ile yaptığı görüşmede; Habertürk te yürütülen "Mehmetçiğe yardım kampanyası" dan bahsettiği, kendisinin de "ben onun bütün pisliklerini biliyorum ama Turgay CİNER izin vermedi" dediği, bu konunun Turgayla alakası olmadığını konuştuğu, Gülgün'ün "Melih MERİÇ'in rezidans aradığını" anlattığı, kendisinin de "bu satıştan cebine para girdi" dediği, Gülgün'ün de "Murat ONGUN'un aldığı arabadan bahsettiği"

timetürk



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,618 µs