En Sıcak Konular

"Kürtleri linç ettirmek mi istiyorsun?"

29 Temmuz 2008 15:00 tsi
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Deniz Baykal'ın tepk çağrısına sert tepki vererek "Kürtleri linç ettirmek mi istiyorsun" dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Baykal'ın 'Sessiz Yürüyüş' çağrısına tepki verdi.

"TÜRKİYE IRAK DEĞİL"

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmaya Güngören'de yaşanan terör saldırısını kınayarak başladı. "Bu çirkin saldırıyı partim ve şehsım adına kınıyorum. Yaşanan acıları yürekten paylaşıyoruz. Çocukları, hamile kadınları ve yaşlıları hedef alan bu alçak saldırıyı nefretle kınıyoruz" diyen Türk, "Türkiye Irak, filistin değil. Bu topraklardaki barış ve kardeşliği yıkmak isteyen yıllardır mücadele ediyor ama amaçlarına ulaşamayacaklar" şeklinde konuştu.

"OLAYIN FAİLİ NEDEN PKK OLARAK İLAN EDİLDİ?"

Ahmet Türk, olayın faillerinin tam olarak aydınlatılmadan saldırıyı PKK'nın yaptığının açıklanmasının yanlış olduğunu belirterek, "Bu tesis etmeye çalıştığımız barış ortamına zarar vermektedir" dedi.

"TÜRKLER VE KÜRTLER BİR BİRİNE KIRDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR"

Ahmet Türk, "Türkiye'de ve Ortadoğu'da büyük bir dehşet senaryosu oynanıyor. Yüzyıllarıdr bir arada yaşayan halklar bir birine kırdırılmaya çalışılıyor. Dİkkatli olmak zorundayız. Dün Kerkük'te yaşanan intihar saldırısında onlarca insan hayatını kaybetti. Bunlar bir birinden bağımsız olarak değerlendirilemez. Çağın en büyük sorunu etnik milliyetçilik sorunudur. Bu tür milliyetçi kışkırtmalara karşı durmak zorundayız. Bir birimizden nefret etmemizi isteyenler, Ergenekonlar, çeteler, kontrgerilla örgütleri ve içimize kapanmamızı isteyen uluslararası güçler bu senaryoları sahneliyor. Türkler ve Kürtler bir birine kırdırılmaya çalışılıyor" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN BİZİ HEDEF Mİ GÖSTERYOR"

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Ahmet Türk, "Sayın Başbakan bizi hedef mi gösteriyor. Milliyetçi hedef gösterme dönemi yeniden mi başlıyor. Gerçek failler bulunsun, bizi hedef haline getirmeyin. Başkalarını adres göstermek Türkiye'ye birşey kazandırmaz" şeklinde konuştu

"ERGENEKON'UN KUYRUKÇUSU NE YAPMAYA ÇALIŞYOR?"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Sessiz Yürüyüş" çağrısını eleştiren Ahmet Türk, "Sayın Baykal kimekarşı halkı sokağa davet ediyor. Kürtleri linç ettirmek mi istiyor. Yoksa başkalarının acılarının üstünden siyaset yaparak Ergenekon'un kuyrukçuluğunu yaptığını unutturmaya mı çalışıyor" diyerek tepki gösterdi.

"HALK GERÇEK FAİLLERİ BİLMEK İSTİYOR"

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Halk gerçek failleri bilmek istiyor. Devletin bütün kurumları bunu ortaya çıkartmaya çalışmalıdır. Daha önce başka kesimlere ve örgütlere mal edilen bir çok eylemin ardından Ergenekon örgütü çıkmadı mı? Halk bu olayın arkasındaki gerçek failleri de bilmek istiyor" dedi.

Ajanslar



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs