En Sıcak Konular

YAŞ'ta terfi bekleyen komutanlar

29 Temmuz 2008 13:47 tsi
YAŞ'ta terfi bekleyen komutanlar
1 Ağustos’ta başlayacak YAŞ toplantısında emekliye ayrılacak Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın yerine Orgeneral İlker Başbuğ geçecek. Başbuğ’un yerine ise Işık Koşaner’in getirilmesi bekleniyor. YAŞ’ta birçok komutan üst rütbe

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinin yeniden şekilleneceği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yaş haddinden emekliye ayrılacak, yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ gelecek. Şura’da silahlı kuvvetlerle ilişiği kesilecek personele ilişkin dosyalar da ele alınacak. 

Yüksek Askeri Şura’nın terfi ve emeklilik işlemlerinin görüşüleceği olağan toplantısına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla birlikte diğer orgeneral ve oramiraller katılacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, iki yıllık görev süresinin ardından yaş haddini doldurduğu için 30 Ağustos tarihi itibariyle emekliye ayrılacak. Yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ gelecek. Başbuğ’un yerine ise Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in getirilmesi bekleniyor.

Kuvvetlere göre, terfi ve emeklilik durumları görüşülecekler şöyle:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Emekliye ayrılacak Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve 1. Ordu Momutanı Orgeneral İsmail Koçman’dan boşalacak iki orgeneral kadrosu için korgeneraller Abdullah Cahit Sarsılmaz, Hayri Güner, Aslan Güner, Hasan Memişoğlu, Sebahattin Uğurlu, Hayri Kıvrıkoğlu ve Nusret Taşdeler yarışacak. Kara Kuvvetlerinde 17 tümgeneral ve 36 tuğgeneral bir üst rütbe için sırada.

Deniz Kuvvetleri
Deniz komutanı Oramiral Metin Ataç bir yıl daha görevde. Bu yıl Koramiral rütbesinden bir üst rütbeye terfi gerçekleşmeyecek. Bu kuvvette 5 tümamiral ve 10 tuğamiral terfi sırasında.

Hava Kuvvetleri
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu bir yıl daha görevine devam edecek. Bu kuvvette üç korgeneral terfi sırasında ancak orgeneral kadrosu boşalmıyor. Altı tümgeneral, 12 tuğgeneral de terfi sırasında bekliyor.

Jandarma
Jandarma Genel Komutanlığı’nda ise bir korgeneral, iki tümgeneral ve 7 tuğgeneralin terfi ve emeklilik durumları değerlendirilecek. GATA Komutanlığı’nda da 3 tuğgeneral ile bir tuğamiralin durumları ele alınacak.

YAŞ’ta aralarında irticai faaliyetlerde bulunanların da olduğu disiplin dosyaları da görüşülecek. Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Gönül, şimdiye kadar ihraç dosyalarına şerh koyuyordu. Şura kararlarının Cumhurbaşkanı Gül’ün onayının ardından 4 Ağustos pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

NTV



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,465 µs