En Sıcak Konular

Baykal: PKK yaptı ama üstlenmiyor

29 Temmuz 2008 13:45 tsi
Baykal: PKK yaptı ama üstlenmiyor CHP Genel Başkanı Deniz Baykal grup toplantısında gündemle alakalı açıklamalarda bulundu.

-Çok acı bir terör saldırısının hemen arkasında bir araya geldik. Terör bu defa milletimizi İstanbul'da vurdu. 17 insanımız hayatını kaybetti. Çok yaralımız var. Asıl önemlisi terörün aniden ortaya çıkacağını görmüş olmamız. Bu defa karşımıza çıkan terör doğrudan sivil halka yönelikti. Hedefi bir resmi kuruluş değil, sadece masum insanlardı. Bu yüzden terör saldırılarının en acımasızıydı... Ölen vatandaşlarımız tesadüfen ölmedi. Onların ölmesi arzulandı.

-Birileri bunu Türkiye'ye yaşatma ihtiyacı içindedirler. Kimdir bunlar? Kim olduğu önemli değil tamam da karşımızdakinin adını koymalıyız. Terörün propagandasını yapar duruma düşmeyelim bu nedenle adını söylemeyelim diye bir şey olabilir mi? Propagandasını yapmak için değil, lanetlemek için adını koyalım. Yoksa siz onların lanetlenmesini mi istiyorsunuz?

-Resmi yöneticiler daha önce Ankara Anafartalar'da yaşamış olan saldırısıyla tam bir paralellik oluşturduğunu, bu nedenle PKK terör örgütü olduğunu söylediler. Bu adını andığımız eylemi de PKK üstlenmemişti. Genellikle terör örgütleri yaptıkları işleri üstlenirler. Ama bu olayları üslenmiyorlar. Demekki terör yapanlar toplumun infiali karşısında "biz yaptık" diyemiyorlar. Böyle bir dönüşüm süreci yaşanıyor. Bunun üzerine yürümek lazımdır. Terörle mücadelenin en iyi yolu terörü tecrit etmektir. Terörün olağanlaşmasına engel olmaktır. Görüyorum ki medyamız da bu konunun üzerine büyük bir kararlılıkla gitmiş.

-Bu konuda ben önerimi dile getirdim. Bütün Türkiye'de hiçbir siyasi anlayış gütmeden, her inanıştan insan, hep beraber bu olayı kınadığımızı, ayıpladığımızı ortaya koyalım. Terör böyle tecrit edilir. Yarın o bombayı koyacak adam,  ‘Ben ne yaptım’ diye düşündürecek bir tepki ortaya koymalıyız.

- Kimse de bunu yapanların adını söylemeden korkmamalıdır. Bunu yapanlar toplumun tepkisi altında mahkum edilmeli...



Bu haber 279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,704 µs