En Sıcak Konular

Ünlü rektörler Ergenekondan taktik alıyor

29 Temmuz 2008 13:14 tsi
Ünlü rektörler Ergenekondan taktik alıyor Kamuoyunun yakından tanıdığı özellikle son dönemlerde medyadik olan rektörlerin ilginç bağlantıları ortaya çıktı.

Ergenekon iddianamesi,ulusalcı çıkışlarıyla bilinen rektörlerin Ergenekon sanıklarıyla irtibat halinde olduklarını ve ortak işlere imza attıklarını öne sürüyor.

Ergenekon iddianamesi ulusalcı cıkışlarıyla bilinen rektörlerin, Ergenekon yapılanmasında yer aldığı iddia edilen kimselerle ilişkilerini de gündeme getirdi. İddianamede Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın Ergenekon sanıklarıyla görüşmeler yaptığı ve bu görüşmelerde bir takım önemli konuda kararlara vardığına dair görüşme dökümlerine yer verildi. Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Akaydın'ın Anayasa değişikliğine karşı 'Rektörler Bildirisi' yayınlamadan önce Doğu Perinçek ile görüştüğü belirlendi.

PERİNÇEK: METNİ BOZMASINLAR

Telefon görüşmelerinde Doğu Perinçek'in "Ben bugün Mustafa Akaydın'la konuştum. Rektörler kurulunun biliyorsun başkanı çok iyi tutumu. Tekrar aradı ve okudu" dediği görüldü. Perinçek'in telefon görüşmesinde "Metinle uğraşmasınlar metin güzel bir metin onu değiştirmesinler ister rektörler kurulunun rektörlerin ortak bildirisi olabilir yani yasa değişikliği meselesine hukuk planında değil orda ilan ederler yani. Başsavcıya da en müthiş bir destek olur tabii. Doğrudan Başsavcıyı destekliyoruz demek yanlış ama bu böyle bomba gibi olur" dediği görüldü.

ALEMDAROĞLU 'TAKTİK AĞABEY'

3 Şubat 2008'de Kemal Alemdaroğlu ile Mustafa Akaydın arasındaki telefon görüşmesinde Akaydın'ın "Haberini aldım da yanımda şimdi Fatih de var Hilmioğlu" dediği, Alemdaroğlu'nun ise "İyiyim sağol sizin bu başarılarınızı görünce bende çok ee mutlu oluyorum" demesi üzerine Mustafa Akaydın'ın "Eee siz bizim taktik ağabeylerimizsiniz (gülerek) yani" dediği belirlendi.

Aynı görüşmede Akaydın'ın "He yani bu işe başkoymuş kişileriz. Ben bu işin bir yerden döneceğine bu şekilde gitmeyeceğine inanıyorum" demesi üzerine Alemdaroğlu'nun "Yani onun için sizin yaptıklarınızla bu iş dönerse döner" demesi üzerine Akaydın'ın "Bizimkilerde son çabalar ya dönecek ya dönecek başka yolu yok yani" demesi üzerine Alemdaroğlu'nun ise "Tabii ...o Yök başkanı denilen hayvana da çok iyi yaptın" dediği dikkat çekti.

ŞENGÖR İÇİN KULİS YAPTILAR

YÖK üyeliğine Celal Şengör'ün aday gösterilmesinin perde arkası da Ergenekon iddianamesi ile çözüldü. Kemal Alemdaroğlu ile Fatih Hilmioğlu arasındaki görüşmede Şengör'ün aday gösterilmesinde YÖK eski Başkanları Erdoğan Teziç ile Kemal Gürüz'ün de devrede olduğu ispatlandı. Alemdaroğlu ile Hilmioğlu arasında 9 Ocak 2008 tarihli görüşmede Alemdaroğlu'nun "Benim avukatım aradı, bu Tayfun Akgüner'le gayet iyi ilişkiler içerisinde. Onun bir seçim hikayesi varmış. Acaba sen destekliyormuşsun gibi duydum" Hilmioğlu'nun ise "Dün Teziç'le konuştuk bu konuyu tamam mı yani adayı da kendisi de söyleyen o oldu hatta bana 2-3 gün önce söyledi. İlk adayımız da şeydi Celal Şengör'dü. Celal Şengör yan çizdi son anda. Bütün rektörleri de ben ayarladım. Kemal Gürüz'le konuştum çok iyi olur dedi kendisi" dediği belirlendi.

yeni şafak



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs