En Sıcak Konular

Sadece bir fim mi: Krallık'ın anatomisi!

29 Temmuz 2008 12:24 tsi
İstanbul’u kan gölüne çeviren bombalı hain saldırıda, kısa aralıklarla iki ayrı bombanın patlatılması, yönetmenliğini Peter Berg’in yaptığı geçtiğimiz yıl vizyona giren “Krallık” adlı filmi hatırlattı. Orijinal adı “The Kingd

Başrollerini Jason Bateman, Jamie Foxx, Jennifer Garner ve Chris Cooper’un paylaştığı filmde teröristlerin kullandığı yöntem, önceki gece Güngören’de gerçekleştirilen vahşi saldırı ile büyük benzerlik taşıyor. Riyad’da faaliyet gösteren bir ABD şirketinin tesislerinde kalan sivilleri hedef alan şeriatçı teröristler, önce düşük şiddetli bir bomba kullanarak saldırı düzenliyorlar.

Birinci bombanın patlamasının ardından kurtarma ekipleri ve tesislerde kalan çok sayıda Amerikalı, yaralılara yardım amacıyla olay yerinde toplanıyor. Asıl saldırı da işte bu sırada gerçekleştiriliyor. Daha önceden hazırladıkları bomba yüklü bir ambulansla dikkat çekmeden olay yerine gelen terörist grup, kalabalığın tam ortasında yüksek şiddetli ikinci bombayı patlatarak onlarca kişinin ölümüne neden oluyor.

İstanbul Güngören’de gerçekleştirilen kanlı saldırıda, önce çöp kutusuna bırakılmış düşük tesirli bir bombanın patlatılması, kalabalığın yardım için olay yerinde toplanmasının ardından da telefon kulübesine yerleştirilmiş yüksek şiddetli ikinci bombanın infilak etmesi, teröristlerin “Krallık” filminden esinlenmiş olabilecekleri ihtimalini de gündeme getirdi.

The Kingdom”da 12 Mayıs 2003 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da meydana gelen eşzamanlı bombalama olaylarını izleyen günlerde yaşananlar anlatılır.

Riyad’daki terörist saldırının çok sayıda masum Amerikalı sivilin hayatına mal olmasının ardından harekete geçen FBI yetkilileri, bu saldırının sorumlularını ele geçirmek ve rakip istihbarat ajanlarıyla mücadele edebilmek için bu ülkeye özel bir ajanlar ekibi gönderme kararı alırlar. Seçkin ajanlar grubunu yönetmekle görevli olan Özel Ajan Ronald Fluery (Jamie Foxx) hayatının en zor göreviyle karşı karşıyadır. Yanına en güvendiği üç ajan Janet Mayes (Jennifer Garner), Adam Leavitt (Jason Bateman) ve Grant Sykes’i de (Chris Cooper) alan Ronald Fluery, bir haftaya kalmadan terörist hücresinin içine sızarak onu çökerteceğinden emindir.

Ancak Suudi Arabistan’a varınca kendilerini çok farklı bir kültür, olağanüstü hava sıcaklığı ve politikanın kirli labirentlerinde tuzağa düşmüş bulurlar. Muhbirlerinin ve müttefiklerinin verdiği bilgilerin güvenilirliğini de artık sorgulamaya başlamışlardır. Yerel yöneticilerin destek olmaktan çok köstek olduğu bir ortamda Fluery’nin beklediği yardım sempatik kişilikli bir Suudi polis yüzbaşısından gelir. Doğru iz üzerinde ilerlemeye başlayan FBI ajanları artık düşman kuvvetlerini çökertecek darbeyi indirmek üzeredir.

akşam ve sinemalar.com



Bu haber 1,252 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs