huzur ve barış için | " /> huzur ve barış için | "/>

En Sıcak Konular

Dualarımız huzur ve barış için

29 Temmuz 2008 08:25 tsi
Dualarımız huzur ve barış için Patlayan bombalar, istikrarsızlığı körükleyen kirli eller, kaybettiğimiz canlar... Miraç kandilini huzurunu arıyarak karşılıyor Türkiye... Bu gece farklı bir kapı açacağız, yeni bir başlangıç yapacağız: huzur ve barış için hepimiz dua edeceğiz. İşte Prof.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda toplum huzurunun ancak birlik ve beraberlikle tesis edilebileceğini kaydetti.  
 
Tüm İslam aleminin bu kutlu gecesini tebrik eden Diyanet reisi, "Bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve gözyaşının, şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." dedi. 'Miraç'ın, göklere olduğu kadar, insanın iç dünyasına yapması gereken bir yolculuk olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, müminlerin miracı olarak nitelenen namazın da yükseliş ve arınmayı ifade ettiğini belirtti. Başkan Bardakoğlu, müminlerin namazda Rabb'in huzurunda durarak, sadece ona ibadet etme ve sadece ondan yardım isteme özgürlüğünü yaşadıklarını kaydetti.

Sevgili Peygamberimiz'in 'Miraç'ından ilham alarak insanlığın her türlü ayıp, hata, vebal ve günahı geride bırakıp manevi yükseliş üzerinde düşünmek zorunda olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı, bunun yolunun, fani hevesler peşinde ömür tüketmek yerine O'nun rızasına uygun bir hayat sürmekten, bilgi, teknoloji ve her türlü maddi gücü ahlakla buluşturmaktan geçtiğini dile getirdi. Bugün, dünyada insanlık olarak en büyük sıkıntının, doğal afetlerden veya Cenab-ı Mevla'nın üzerimizdeki nimetlerini azaltmasından değil, yapıp ettiklerimizden kaynaklandığını anlatan Bardakoğlu, Miraç gibi kutlu zamanların, Yüce Rabb'imizin sonsuz merhamet kapısını dua ve niyazla çalarak O'na dönme, kendimize gelme, durup düşünme imkanı sunduğunu söyledi.
 
AA



Bu haber 235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,227 µs