En Sıcak Konular

Hemşireye KKKA virüsünün nasıl bulaştığı anlaşıldı?

29 Temmuz 2008 10:09 tsi
Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde çalışan, KKKA virüsü yüzünden hayatını kaybeden genç hemşire Arzu Öğen için Sağlık Bakanlığı raporunu tamamladı.

Bolu Köroğlu Devlet Hastanesinde rahatsızlanan, kanında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edilerek Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi altına alınan ve kısa bir süre sonra hayatını kaybeden genç hemşire Arzu Öğen için Sağlık Bakanlığı raporunu tamamladı. Rapora göre, hemşireye virüs keneden değil, hastaneye tedaviye gelen hastadan bulaştı.


Sağlık Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Arzu Hemşire’nin tedavi görmekte olduğu Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 24 Temmuz’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine Bakan Recep Akdağ’ın talimatı ile olayın araştırılması üzerine bir heyet oluşturuldu. 25 Temmuz’da hemşirenin görevli olduğu Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne giderek incelemelerde bulunan Bilim Heyeti raporunu tamamladı.


Raporda, Arzu hemşirenin görev yaptığı serviste, yatarak tedavi gören ve daha sonra yapılan tetkiklerde KKKA tanısı konulan bir hastayı 9-13 Temmuz tarihlerinde tedavi ettiği ve kayıtlar incelendiğinde ise bu hastanın aktif kanamasının olmadığı; ancak kusmasının olduğunun tespit edildiği belirtildi. Hemşirenin virüsü keneden kapmış olabileceği iddialarına Sağlık Bakanlığı, raporuyla son noktayı koydu. Raporda, “Hayatını kaybeden hemşiremizin söz konusu bu hastanın çıkartıları ile temasta bulunduğu ve KKKA virüsünü de bu yolla almış olabileceği kanaatine varılmıştır” denildi.

aktif haber



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,061 µs