En Sıcak Konular

Gül ve Erdoğan neden gizlice buluştu?

29 Temmuz 2008 10:03 tsi
Gül ve Erdoğan neden gizlice buluştu? Cumhurbaşkanı ve Başbakan, önceki akşam sivil plakalı araçlarla ayrı ayrı Ankara’nın Çukurambar semtindeki bir apartmana gittiler; saat 02.00’de yine sivil plakalı araçla ayrıldılar. İçeride ne konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çukurambar semtindeki Kar Apartmanı’nda gizli buluşmaları merak konusu oldu. Güngören’deki bombalı saldırının yaşandığı gece yapılan buluşmanın bu saldırıyla ilgili ya da ertesi gün başlayacak AK Parti kapatma davasıyla ilgili olabileceği konuşuluyor. 

Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin haberine göre, Erdoğan, önceki akşam İstanbul’da katılacağını duyurduğu programını iptal ederek Ankara’ya döndü. Erdoğan’ın Ankara’ya döndüğü saatlerde, Gül de Kayseri ziyaretini tamamlayarak helikopterle Ankara’ya geldi.

Erdoğan’ın Subayevleri’ndeki konutuna gelmesinin ardından Başbakanlık korumaları konuttan ayrıldı. Saat 21.30 sıralarında “34 F 8548” plakalı makam arabası ile Subayevleri’ndeki konutundan ayrılan Erdoğan’a sadece bir koruma aracının eşlik ettiği görüldü. Erdoğan, daha sonra Tekelioğlu’nun Çukurambar’daki Kar Apartmanı’nda bulunan dairesine geldi. Erdoğan’ı getiren sivil plakalı Mercedes marka makam aracı AK Parti Genel Merkezi’ne döndü.

Gül’ün yakın koruması Osman Cangal ile Erdoğan’ın yakın koruması Zeki Bulut da Çukurambar’da bir pastanede zirvenin bitmesini bekledi.

Farklı araçlarla Tekelioğlu’nun evine gelen Gül ve Erdoğan, saat 02.00’de “34 F 8548” plakalı Mercedes marka makam arabası yerine, aynı plakanın takıldığı koyu renk camlı siyah Volkswagen Passat otomobille evden ayrıldılar.

Gül ve Erdoğan’ın bulunduğu aracın çok süratli bir şekilde apartmanın otoparkından çıktığı görüldü.

Gül’ün kızkardeşi Türkan Tekelioğlu ile evli olan Mehmet Tekelioğlu, ziyaretle ilgili gazetecilerin sorularına “Sayın Cumhurbaşkanımız bildiğiniz üzere eşimin ağabeyi. Bu nedenle her zaman görüşüyoruz. Bu görüşmelerde hiçbir olağanüstü durum yok. Sayın Başbakan da parti genel başkanım. Dolayısıyla evimizi ziyaret etmeleri normal karşılanmalı” dedi.



Bu haber 1,052 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,532 µs