Biz yapmadık faili Baykal'a sorun! | " /> Biz yapmadık faili Baykal'a sorun! | "/>

En Sıcak Konular

PKK: Biz yapmadık faili Baykal'a sorun!

29 Temmuz 2008 09:55 tsi
PKK: Biz yapmadık faili Baykal'a sorun! Terör örgütü, saldırıyı kendilerinin yapmadıklarını, Baykal'ın kendilerine suçu atarak Ergenekon'u korumaya çalıştığını ileri sürdü.

Baykal saldırganları gizlemeye çalışıyor

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) bildirdiğine göre PKK Yönetimi Güngören Saldırısı hakkında bir açıklama yaptı. PKK üst düzey yönetimi tarafından yapılan açıklamada saldırı kınandı.

Terör örgütünün elebaşısı Murat Karayılan yaptığı açıklamada İstanbul Güngören'de sivilleri hedef alan bombalı bir saldırıyı şiddetle kınayarak, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Saldırıların karanlık odakların işi olduğunu belirten PKK yönetimi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, 'saldırıyı PKK yapmıştır' diyerek, gerçek saldırganları gizlemeye çalıştığını vurguladı.

PKK Yürütme Konseyi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, '27 Temmuz akşam saatlerinde İstanbul Güngören'de sivilleri hedef alan bombalı bir saldırı düzenlenmiştir. Bu saldırının yapılış mantığı ve hedeflediği kitle bakımından hiçbir haklı gerekçeye sahip olmadığı açık ortadadır. Bu durum saldırının karanlık odaklar tarafından gerçekleştirdiğini ortaya koymaktadır. Kirli amaçlar uğruna masum sivilleri hedefleyen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz' dedi.


TERÖRE KARŞILARMIŞ!

Terör örgütü PKK'nın açıklamasında teröre karşı olduğunu iddia etmesi ise ilginç bir ayrıntıydı:
Güngören'de yapılan bombalı saldırıyla hiçbir alakası olmadığı gibi böyle bir saldırıyı gerçekleştirmesi asla mümkün değildir.  Bununla birlikte hareketimiz meşru müdafaa anlayışını aşan tüm şiddet biçimlerini reddetmekte, sonuçsuz şiddet ve terör olarak değerlendirmektedir' diye belirtti.

BİZ YAPMADIK SUÇLU ERGENEKON VE CHP'Sİ

PKK, açıklamasında CHP'yi de sert bir şekilde eleştirerek şöyle dedi: 'Hatta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal daha da ileri giderek, 'saldırıyı PKK yapmıştır' diyerek, gerçek saldırganları gizlemeye çalışması oldukça manidardır. Henüz resmi yetkililerin bile hiçbir açıklama yapmamasına karşın, Deniz Baykal'ın olay yerine giderek Türk ve yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada saldırıyı PKK üzerine atması, bu bombalamayla ne yapılmak istendiğini çok net bir biçimde ortaya koymuştur. Bu durum Deniz Baykal'ın bazı çevreleri korumak istediği kuşkusunu ciddi bir biçimde gündeme getirmektedir.

Açık ki bu saldırıyı gerçekleştirenlerin Türkiye'de mevcut sürmekte olan Ergenekon ve AKP'nin kapatılma davası çerçevesinde gelişen kriz ve bilinmezlik ortamında gerginlik yaratmak ve ortamı karıştırmayı amaçlamaktadırlar. Bunun sistem içindeki çatışma çerçevesinde gelişen bir çete faaliyeti olduğu ve amaçları doğrultusunda gündemi yönlendirmek istedikleri çok yüksek bir ihtimaldir.

Timetürk



Bu haber 1,049 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,002 µs