En Sıcak Konular

Güngören'de Ergenekon izleri...

29 Temmuz 2008 09:53 tsi
Güngören terör saldırısında Ergenekon izine rastlandı. Güngören saldırısı geçtiğimiz yıl İzmir-Şirinyer'de bombalı saldırı ile neredeyse bire bir aynı...

Önceki gün İstanbul Güngören'de meydana gelen ve 17 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve yüzün üzerinde insanın da yaralanmasına neden olan saldırı, geçtiğimiz yıl İzmir-Şirinyer'de 1 kişinin ölümü, 11 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırı ile neredeyse bire bir aynı...

Her iki saldırıdaki benzerlik ve Güngören’deki saldırının Ergenekon iddianamesinin açıklanmasından kısa bir süre sonra gelmesi, olaydaki Ergenekon şüphesini güçlendiriyor. Güngören'deki katliam gibi saldırı ile İzmir'deki saldırı arasındaki ilginç benzerlikler ise şöyle:

İstanbul Güngören'de belli aralıklarla iki patlama meydana geldi. 2 Ekim 2007'de İzmir Şirinyer'deki patlama da neredeyse Güngören'deki saldırı ile aynı şekilde gelişti. Teröristlerin gece koyduğu zaman ayarlı bombalardan ilki saat 07.50'de temizlik işçisi tarafından alınıp çöp bidonuna konulurken düzeneğinin bozulması sonucu erken patladı. İlk patlamadan sonra çevrede toplananları imha etmek üzere çalıntı motosikletin selesine konulan ikinci bomba, zaman ayarı düzeneğinin devreye girmesiyle saat 11.25'de infilak etti. İki ayrı patlamada, bir kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.


HER İKİ SALDIRIDA DA C4


Önceki gün Güngören'de ve geçtiğimiz yıl da İzmir Şirinyer'de meydana gelen her iki saldırıda da C4 tipi plastik patlayıcı kullanıldı. Tahrip gücü çok yüksek olan plastik patlayıcılar, daha çok derin devlet güçleri ve bunlara bağlı örgütler ile gizli servisler tarafından kullanılıyor. C4 tipi patlayıcılar Ergenekon Terör Örgütü tarafından da kullanılıyor. Ergenekon operasyonları kapsamında gözaltına alınan Emekli Binbaşı Fikret Emek'in Eskişehir'de yaşayan annesinin evinde bir cephaneliği andıracak kadar silah bulunmuştu. Emek'in annesinin evinde çıkan silahlar arasında bol miktarda RDX'den üretilen C4 patlayıcı madde ele geçirilmişti. Emek'in evinde çıkan ve Genelkurmay Başkanlığı'nı kuvvet komutanlıklarına bağlayan bir tüp geçite yönelik saldırı planında da, saldırıda kullanılacak bomba listesinin başında C4 patlayıcılar geliyordu.

İZMİR SALDIRISININ KROKİSİ, ERGENEKONCUDA ÇIKMIŞTI

Güngören'deki patlamaya bire bir benzeyen İzmir Şirinyer'deki saldırı, olayın hemen ardından PKK tarafından yapıldığı iddia edilirken Ergenekon operasyonlarında ele geçirilen belgeler, saldırının ardında Ergenekon Terör Örgütü'nün olduğunu ortaya koydu. Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiası ile gözaltına alınan Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan'ın evinde çıkan belgeler arasında da İzmir Şirinyer'deki saldırının ayrıntılı planlarına ulaşıldı.


“ERGENEKON KÖŞEYE SIKIŞTIKÇA SALDIRILAR YAPIYOR”


Ortak Akıl Hareketi Genel Koordinatörü Ayhan Ogan, 17 vatandaşımızın ölümü 153 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan menfur saldırı ile alakalı olarak bir basın açıklaması yaptı. Ayhan Ogan, Ergenekon yapılanmasının bir terör örgütü olduğunu söyleyerek, “Terör örgütlerinin anası olarak ortaya çıkan ‘Ergenekon Terör Örgütü’ köşeye sıkıştıkça milletimizi yıldırmaya, kaos ortamı oluşturmaya, kendilerine yönelik operasyonu yapan güvenlik güçlerini ve savcıları sindirmeye yönelik saldırılar düzenlemeye başladılar” dedi.

Ayhan Ogan, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Her fırsatta söylediğimiz gibi tarihi bir süreçten geçiyoruz. İnanıyoruz ki; bu sürecin sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, gayrimeşru ve hukuk dışı bu yapılanmaları temizleyecek, demokratik ve hukuk kurallarına saygılı bir devlet olarak yoluna devam edecektir. Bu menfur saldırıda ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum.” 

Vakit



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,829 µs