En Sıcak Konular

Her taşın altındaki adam

29 Temmuz 2008 09:36 tsi
Her taşın altındaki adam
Gazi olayları, Hablemitoğlu cinayeti, Mustafa Duyar cinayeti, Hizbullah bağlantısı, DHKP-C bağlantısı, Mafya bağlantısı..... İşte Veli Küçük...

Ergenekon iddianamesinde Küçük için yapılan suçlamalar arasında Danıştay saldırısı, Gazi olayları Sabancı sanığının öldürülmesi, Hablemitoğlu cinayeti gibi pekçok olayın azmettiricisi olmak da var

Ergenekon terör örgütüne yönelik hazırlanan 2 bin 445 sayfalık iddianamede emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e yönelik çok ciddi suçlamalar getirildi. Türkiye onun adını ilk olarak Susurluk Kazası ile duydu ancak Meclis’e ifade vermeye gitmeyi bile reddetti. Ergenekon soruşturmasında tutuklandı. İddianamede örgüt yöneticisi olarak gösterilen Küçük, pekçok olayın azmettiricisi olmakla suçlanırken, birçok illegal işin de yönlendiricisi olarak gösteriliyor. İşte Ergenekon iddianamesindeki Veli Küçük portresi:

GAZİ OLAYLARININ EMRİNİ VERDİ

Gazi olaylarının başlamasına neden olan kahvehanenin taranması ve bir alevi dedesinin öldürülmesi emrini verdi. Küçük’ün emriyle ilk silahı Osman Gürbüz sıktı.

HABLEMİTOĞLU’NU ÖLDÜRTTÜ

Kaos yaratmak için Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetinin işlenmesi emrini verdi. Tetikçi Osman Gürbüz, 1 milyon dolar karşılığında Hablemitoğlunu öldürdü.

MUSTAFA DUYAR CİNAYETİ

Sabancı suikastını düzenleyen Mustafa Duyar’ı cezaevinde Nuriş Çetesi olarak bilinen Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere vurdurttuğunu bizzat Ergin kardeşler itiraf etti.

KÜÇÜK-HİZBULLAH BAĞLANTISI

Veli Küçük’ün Hizbullah terör örgütünün kurucularından olduğu da öne sürülüyor.

DHKP-C İLE DE YAKIN İLİŞKİSİ VAR

İddianamede Küçük’ün terör örgütü DHKP-C ile yakın irtibatı olduğu, örgüt yöneticileriyle bizzat görüşerek onları yönlendirdiği yönünde tanık ifadelerine yer verildi.

AŞÇI’YA ÖLÜM ORUCUNU BİTİRTTİ

Küçük'ün DHKP-C’lilerin avukatı Behiç Aşçı’nın ölüm orucunu, Küçük’ün isteğiyle sona erdirdiği anlatıldı.

Mafyanın ‘Veli Amcası’

İddianamede mafyayla ilişki kurmak isteyenlerin Veli Küçük’ü aradığı bilgisine de yer verildi. Mafya yapılanmasındaki kişilerin her konuyu Veli Küçük’e bildirdikleri, Küçük’ün de her konu ile bizzat ilgilendiği anlatılan iddianamede ‘Başka bir mafya lideri hakkında bilgi almak isteyen kişiye kendisinin haberi olduktan sonra yanlış yapamayacağını söyleyerek bu mafya gruplarının kendisine olan bağlılığını açıkça ortaya koyduğu anlaşılmaktadır’ denildi. Veli Küçük ile T.I. isimli bir şahıs arasında geçen telefon görüşmesi de iddianameye girdi. Söz konusu telefon görüşmesinde Yaşar Öz hakkında bilgi almak isteyen T.I., Küçük’e ‘amcacığım’ diye hitap ediyor. O da Yaşar Öz’ü anlatıyor.

Çatlı’nın sırlarla dolu çantası ona verildi

Ergenekon iddianamesinde, Susurluk kazası sonrası Abdullah Çatlı’nın kaybolan çantasının Drej Ali lakaplı olan Ali Yasak tarafından alınarak Veli Küçük’e verildiği belirtildi. Küçük’ün çantayı aldıktan sonra ‘Allahtan biz o çantayı şey yaptık, eğer çanta başkalarının eline geçseydi mahvolurduk, bizi bertaraf ederlerdi’ dediği de ileri sürüldü.

Bombalama emri Veli Küçük’ten

Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine atılan üç el bombasını Veli Küçük’ün emriyle Muzaffer Tekin’in Alparslan Arslan ve kendisine verdiğini itiraf etti.

aktif haber



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs