En Sıcak Konular

Kim bu adam?

29 Temmuz 2008 08:01 tsi
Kim bu adam? İlk patlamadan sonra evinin balkonuna çıkan bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerde ise kalabalığın tersi istikamette koşarak uzaklaşan bir kişi dikkat çekiyor.

Polis 2. patlamadan önce kaçanı arıyor
Güngören'de 18 kişinin öldüğü 'tuzaklı saldırı'dan saniyeler önce olay yerinden süratle uzaklaşan siyah giyimli zayıf bir kişi cep telefonu görüntüsüne yakalandı

Güngören'de vatandaşların özellikle tatil günleri ile akşam saatlerinde gezinti ve sosyal alan olarak kullandıkları trafiğe kapalı Menderes Çıkmazı Sokak'ta önceki akşam 10 dakika arayla meydana gelen 2 patlamada ölenlerin sayısı 18'e yükseldi. Polis saldırganları tespit etmek için MOBESE ve çevredeki diğer kamera görüntülerini incelemeye aldı.

İlk patlamadan sonra evinin balkonuna çıkan bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerde ise kalabalığın tersi istikamette koşarak uzaklaşan bir kişi dikkat çekiyor. Vatandaşlar merakla olay yerine toplanırken siyah tişörtlü zayıf kişinin uzaklaşmasından 5 saniye sonra ikinci patlama oluyor. Patlamaya ilişkin soruşturma İstanbul Başsavcılığı'nca başlatılırken polis de cep telefonuna yakalanan ve bombaları patlatmış olabileceğinden şüphelenilen şahsın peşine düştü.

İHBAR YAPILMADI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah dün Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nde bir toplantı yaptı. Güler toplantı sonrası saldırıyla ilgili ihbar olmadığını söyledi.

Patlamanın ardından polis İstanbul'un çeşitli noktalarında önlemleri arttırırken bazı adreslere de baskın düzenledi. Güngören sakinleri ise polisin son bir haftadır günün her saatinde arama yaptığını, kimlik kontrollerini yoğunlaştırdığını ifade etti. Bu arada Güngören'i kana bulayan ilk patlayıcının ses bombası, ikincisinin ise TNT olduğu belirtildi. Patlamada bir kilo civarında TNT kullanıldığı sanılıyor.

ADRES MESAJ MI

Patlamanın meydana geldiği yerin 'Güngören, Güven Sokak, Menderes çıkmazı' olması ise 'Mesaj mı veriliyor' yorumlarına neden oldu. Güngören'deki vatandaşlar ise tepkilerini ev ve iş yerlerinin pencere ve balkonlarına astıkları Türk bayrakları ile gösterdi.

Öte yandan Güngören'de yaşanan patlamanın ardından akıllara 4 Ağustos 2006'da Adana'da gerçekleşen bombalı saldırılar geldi. Adana'da, akşam saatlerine doğru 5 Ocak Meydanı'na bırakılan bir ses bombası patlamıştı. İlk patlamanın ardından vatandaşlar ve çok sayıda polis olay yerine gelmiş, bir kaç dakika sonra ise 30 metre ileride ikinci bir patlama yaşanmıştı. Patlamada 17 kişi yaralanmıştı.

yenişafak



Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,134 µs