En Sıcak Konular

Korumaları Rüşdi'yi kilitleyip bara gitmiş

28 Temmuz 2008 17:38 tsi
Şeytan Ayetleri adlı kitabıyla İslam dünyasında büyük infial uyandıran Hindistan asıllı yazar Salman Rüşdi hakkında çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Rüşdi'nin davranışlarından bıkan korumaları tarafından merdiven altındaki depoya kilitleyen polislerin, daha sonra hep birlikte bara gittiği belirtildi.

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, İran tarafından başına ödül konulan ve çok sayıda ölüm tehditleri alan Rüşdi'nin üç yıl boyunca korumalığını yapan emekli polis Ron Evans, anılarını yazdığı kitapta ilginç ayrıntılara yer verdi.

'On Her Majesty's Service' adlı kitabında, Rüşdi hakkında ilginç değerlendirmelerde bulunan Evans, Hint asıllı yazarı, "cimri", "kaba", "küstah" gibi sözlerle nitelerken, derbeder görünüşü nedeniyle koruma ekibi arasında "pejmürde" ismiyle anıldığını anlattı.

Rüşdi'nin özel hayatına ilişkin ilginç ayrıntıların da yer aldığı kitapta, sonradan üçüncü eşi olacak Elizabeth West'le geçirdiği gece sırasında koruma görevlilerinin odalarından çıkamadığı belirtildi.

Kitapta yer alan bilgilere göre Rüşdi, güvenliği için Wimbledon'da 'ev hapsine' alınırken, 10 yaşındaki oğlu da dahil olmak üzere hiçbir ziyaretçiye izin verilmedi. Rüşdi'nin bütün arkadaşlarından uzaklaştırıldığı, bütün ziyaretçilerin şüpheyle karşılandığı, öyle ki gazete dağıtan bir çoğunun da yanlışlıkla terörist sanılarak neredeyse vurulacağı ifade edildi.

KORUMALARA ŞARAP SATMIŞ

Bir gece arkadaşlarıyla kırmızı şarap ararken birkaç düzine kaliteli Fransız şarabı bulduklarını söyleyen Evans, bir memurun Rüşdi'ye gönderilerek şarapları satın alıp alamayacklarını sorduğunu, birkaç dakika sonra dönen memurun, "Bu size 45 sterline malolacak diyor" dediğini anlattı.

DOLABA KİLİTLEDİLER

Kitapta yer alan ilginç ayrıntılardan biri ise, koruma görevlilerinin Rüşdi'yi bir dolaba kilitleyip bara gitmeleri. Evans olayı anlatırken, Rüşdi'nin davranışları nedeniyle çileden çıkan korumaların, yazarı merdivenlerin altındaki bir depoya kilitleyip bara gittiklerini, keyiflerinin yerine gelmesinin ardından eve dönüp Rüşdi'yi yerinden çıkardıklarını kaydetti.

Rüşdi'ye oda için gecelik 10 sterlin verdiklerini de anlatan Evans, "Patlamak üzereydim. Biz, daha doğrusu vergi mükellefleri, Rüşdiyi korumak için para ödüyorduk" sözlerini kullandı.

star



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,141 µs