En Sıcak Konular

"O milletvekilini biz öldürdük"

28 Temmuz 2008 17:27 tsi
Bu sözler Ergenekon iddianamesinde adı geçen Abdülmuttalip Tonçer'in anlattıkları arasında yer alıyor. İşte İstanbulda arabasında kurşunlanarak öldürülen o kişi

Muş ve Şırnak’ta geçici köy koroculuğu yapan ve ‘Cizreli Ali’ takma isimli Abdülmuttalip Tonçer, açıklanan Ergenekon iddianamesinde öldürülen milletvekili adayından bahsediyor.
TIMETURK’un yaptığı araştırmada bu kişinin İstanbul Bağımsız Milletvekili adayı Tuncay Seyranlıoğlu olduğu ortaya çıktı.

“O MİLLETVEKİLİNİ BİZ ÖLDÜRDÜK”

İddianamede Abdülmuttalip Tonçer’in konuyla ile ilgili verdiği ifade şöyle;
“05.09.2007 günü saat:18.22'de Mastafa..? (534 301 54 40) isimli şahısla yaptığı telefon görüşmesi hatırlatılıp MUSTAFA'NIN "Dün beni aldılar Ali. Ağzımı gözümü yamulttular" "Evden çağırdılar aşağıya indim aldılar götürdüler ormana" "Tanıyorum biraz isimlerden bahsetti telefonda konuşulmayacak şeyler var" "Bazı büyük isimler saydı biz bunlardanız şudur budur" "Bi milletvekili öldürüldü ya o yüzden diyorum" "O milletvekili öldürüldü ya hani arabasında vuruldu, onu öldüren biziz şudur budur" dediği, Ali'nin "Telefonda konuşmamda onun anasmı …ben" dediği, X şahsın "Sen birşey yapmıyorsan bana bir emanet vereceksin ben ucuz mucuz bulacam" dediği, Ali'nin "Onlarla görüşeğiz" şeklindeki görüşme içeriği sorulduğunda;”


İfadede söz konusu konuşmanın 5 Eylül 2007’de geçtiği belirtilirken, milletvekili adayının da öldürüldüğü tarihin bu konuşmadan 2 ay önce öldürülmüş olması dikkat çekiyor.

ARABASINDA VURULMUŞTU

İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu, Eyüp'te uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Bir televizyon kanalının programına konuk olarak katılan Tuncay Şeyranlıoğlu (42), şoförü Yakup Aydın'ın kullandığı 34 G 8348 geçici plakalı ciple buradan ayrıldıktan bir süre sonra Alibeyköy Kemerburgaz yolunda, plakası belirlenemeyen siyah renkli bir otomobilden ateş açılmıştı. Olayda yaralanan Şeyranlıoğlu ve beraberindeki özel kalem müdürü Derya Uçar, Memorial Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak Tuncay Şeyranlıoğlu hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

İstanbul 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı Tuncay Şeyranlıoğlu, Buket Düğün Sarayları İnşaat Basın Yayın Limited Şirketi'nin sahibi ve şirkete bağlı Tamgün Gazetesi'nin imtiyaz sahibiydi. Şeyranlıoğlu, Alibeyköy Spor Kulübü'nün de bir süre başkanlığını yapmıştı.

Tuncay Seyranlıoğlu, aşağıdaki resimlerde seçim çalışmaları sırasında görülüyor. Bu resimlerin çekmesinden bir süre sonra  Seyranlıoğlu, arabasında uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

timetürk

 



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,713 µs