En Sıcak Konular

Arslan’ın babası hesaptaki 100 bin YTL’yi açıkladı

28 Temmuz 2008 16:45 tsi
"Hesabımızdaki paranın kaynağını devlet biliyor."

“Hesabımızdaki paranın kaynağını devlet biliyor. Alparslan’ın sattığı dairesi, olayda kullandığı aracın satışından elde edilen para, emekli ikramiyem ve bir avukatlık ücretinden oğlumun kazandığı 20 bin YTL’lik çekin tahsil edilmesidir.”

Ergenekon iddianamesinde Danıştay ve Cumhuriyet Gazeteleri saldırıları sonrası banka hesap hareketlerinde dikkat çekici artış olduğu ileri sürülen saldırgan Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan “Devlet bu paranın kaynağını biliyor. Savcı sorsaydı söylerdim” diye konuştu.

İddianamede, Arslan’ın anne babasının hesaplarındaki artış tutarının toplam olarak 32 bin 200 Euro, 30 bin ABD doları olduğu, 1 ABD doları 1.25 YTL ve 1 Euro 1.95 YTL kurları dikkate alınarak hesaplama yapıldığında toplam para giriş tutarının 100 bin 290 YTL karşılık geldiği belirtilmiş “Emekli maaşıyla bunun olamayacağı” vurgulanmıştı.

“Belgelerle açıklayabilirim”

VATAN’a konuşan Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan “devletin paranın kaynağını bildiğini”, “kendilerine sorulması durumunda da bunu belgeleriyle açıklayabileceklerini” söyledi.

2006 yılı Eylül ayında Milli Eğitim Müfettişliği görevinden emekliye ayrılıp Elazığ’dan İstanbul’a taşındıklarını hatırlatan baba Arslan, bankadaki paranın 48 bin YTL’sinin 2006 Eylül ayında emekli olması nedeniyle verilen ikramiye parası olduğunu, 40 bin dolara yakın kısmının olaylardan 2-3 yıl önce Alparslan’ın bir arkadaşıyla Kadıköy’de ortak aldığı bir evin satışından geldiğini, 16 bin YTL’sinin Danıştay saldırısı sırasında da kullanılan Alparslan’ın Opel marka aracının satışıyla sağlandığını, 20 bin YTL’sinin de saldırı sırasındaki soruşturmada da gündeme gelen çantasındaki çekin tahsilinden geldiğini söyledi.

Kalan para ne kadar?

Bunların hepsinin ilgili kurumlardan belgelerinin temin edilebileceğini kaydeden Arslan, “ilk hesap açılırken yanında kimlik olmaması nedeniyle zorunlu olarak eşinin adına hesap açtırdıklarını ancak daha sonra kendi adına da bir hesap açtırıp paranın bir kısmını buraya yatırdıklarını” anlattı.

Yaklaşık 2,5 yıllık dava sürecinde 180 bin kilometre yol gittiğini kaydeden baba Arslan, bu nedenle harcamalar yaptıklarını belirterek, şu anda kendi hesabında 20 bin Euro, eşinin hesabında da 7 bin Euro ve 24 bin dolar bulunduğunu ifade etti. Arslan, “Biz şerefimiz için yaşayan insanlarız, 100 bin- 200 bin dolarlarla işimiz olmaz” dedi.

Kur’an da gönderdim

Alparslan’ın isteği üzerine cezaevinde bulunan diğer arkadaşlarına zaman zaman küçük miktarlarda para yatırdığını kabul eden İdris Arslan, “Benim devletten gizli yaptığım birşey yok. Herşey kayıtlı. Oğlum bana ’Baba bunların ekonomik durumları kötü. Ayrıca benden para da istiyorlar. Bunlar adına da para yatır’demesi üzerine, bu kişiler adına para yatırdım” dedi. Arslan, bunlardan ikisinin parayı iade ettiğini de vurguladı. İdris Arslan, yine oğlunun isteği üzerine cezaevindeki bu kişilere Kuran-ı Kerim gönderdiğini de belirtti.

Polis, ilk ifademi okumadan imzalattı

İdris Arslan iddianamede Danıştay saldırısının ardından Ankara Emniyeti’nde verdiği ifade ile sonrasındaki açıklamaları arasındaki farklılığın nedenini ise şöyle açıkladı: “Ankara Emniyeti’nde arkadaşlar, gece 1,5- 2 gibi ifademi almaya başladılar. Müfettiş olduğum için ifade alma işlemini bilirim. ’Ben söyleyeyim siz yazın’ dedim. Birşeyler söyledim. Sonra okumak istedim ama ’Hocam çok geç oldu’ dediler. Sonra beni Avukat Abdurrahman Bey uyardı. İfademi hatırlattı. Ama bizim arkadaş çevremiz bizi tanıyor ve biliyor.”

vatan



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs