En Sıcak Konular

En sert kınama!

28 Temmuz 2008 13:20 tsi
En sert kınama! DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, dün gece İstanbul Güngören'de gerçekleştirilen terör saldırısını "artık kimden gelirse gelsin demeyeceğim" diyerek bakın nasıl eleştirdi.

Devletin yetkili kurumlarının bu olayı en ince ayrıntısına kadar araştırmasını isteyen Türk, siyasilerin halkı karşı karşıya getirecek açıklamalardan kaçınması gerektiğini söyledi.

DTP Parti Meclisi toplantısı öncesinde bir açıklama yapan Ahmet Türk, dün Güngören'de yaşanan saldırının herkesi derinden sarstığını, acıya boğduğunu belirterek, saldırıda yaşamını yitirenlere tanrıdan rahmet diledi. "Artık kimden gelirse gelsin demeyeceğim. Bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Barışı, demokrasiyi insanlarımızın birlikte yaşama isteğini vuracak bir saldırı" diyen Ahmet Türk, olayla ilgili resmi bir açıklama olmadan adres gösterilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Ahmet Türk, resmi bir açıklama olmadan bir adres göstermenin, halkı karşı karşıya getirmeyi ve gerginlik çıkarmayı amaçlayan girişimler olduğunu kaydetti.

Saldırının devletin yetkili kurumları tarafından tüm detaylarıyla ayrıntılı olarak incelenmesi ve faillerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Ahmet Türk, siyasilerin de açıklanacak sonuç doğrultusunda değerlendirme yapması gerektiğini kaydetti. Türk, siyasilerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesini ve halkı karşı karşıya getirecek açıklamalardan kaçınmasını istedi.

Ahmet Türk, Türkiye'yi kaosa, gerginliğe ve gerilime sürüklemeyi amaçlayan bir mantıkla karşı karşıya olduklarını ifade ederek, "Güngören'de masum insanların hayatına mal olan saldırının tüm detaylarıyla ortaya çıkarılmasını istiyoruz" dedi. 

Cihan



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,374 µs