En Sıcak Konular

Herşey vatan için ama çürüğüz

28 Temmuz 2008 10:45 tsi
Vatan Millet Sakarya edebiyatından geçilmeyen Ergenekon organizasyonunun en güçlü isimleri bakın "çürük raporu ve torpilli askerlik" için neler yapmış

Küçük’ün, Tuncay Güney ile Sedat Peker’e “çürük raporu” aldırdığı ve istediği kişinin istediği yerde askerlik yapmasını sağladığı belirtildi. Bir sanığın bir komutana “Ankara-Gebze-İstanbul hattını açın” dediği anlatıldı.

Ergenekon iddianamesinde, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün, 2001’de Ergenekon yapılanmasıyla ilgili olarak emniyete bilgi veren Tuncay Güney ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e “çürük raporu” alarak askerlikten muaf tutulmalarını sağladığı öne sürüldü.

Küçük’ün ayrıca istediği kişinin istediği yerde askerlik yapmasını sağladığı belirtildi.

Küçük’ün soruşturma kapsamında gözaltına alınmadan hemen önce Osman adlı kişiyi aradığı, “Sizin bilginiz olsun. Merkez Komutanlığının da Genel Komutanlığın da bilgisi olsun. Evime sabah 6’ya doğru polisler geldi. Arama yaptılar. Bizim dosyalar, özel klasörler. Şimdi emniyete gidiyorum” dediği ve “Şimdi personel başkanını arayarak bilgi vereceğim” yanıtını aldığı anlatıldı.

‘Hattı açın’
İddianamede, sanıklardan “kuyumcu” olarak tanınan Hayrettin Ertekin’in görüştüğü üst düzey komutanlardan Y.O.’ya bir dönem Kürt işadamlarının öldürüldüğü Sapanca, Düzce, Hendek üçgeni olarak bilinen alanı kastederek, “Ben diyorum ki Ankara-Gebze, İstanbul-Gebze hattı açılmadan bu işler olmaz. O hattı açacaksınız bana vereceksiniz tekrar. Bu bana verilmediği müddetçe hiçbir şey olmaz” dediği anlatıldı.

Ertekin’in “Ben olsam, gider Diyarbakır Belediye Başkanı’nın alnının çatına 8 tane sıkarım. Silahımı alıp dağa çıkmam lazım” dediği ve “O gün de gelecek” yanıtını alması üzerine, “Komutanım bakın, bizim geçmişte yaptıklarımızı herhalde az çok biliyorsunuz. O ekibi tekrar şu an oraya yollayın yemin ediyorum size var ya bölgede huzur gelir. Ama yok niyetli değil arkadaşlar” ifadesini kullandığı kaydedildi.

‘Eruygur verdi’
Ertekin’in bu konuşmayı, PKK’nın Diyarbakır’da bir dersanenin yakınında düzenlediği bombalı saldırıdan hemen sonra yaptığına dikkat çekildi.
İddianamede, sanıklardan Emin Gürses’in, sanık yazar Ergun Poyraz’a gizli askeri bilgi ve belgelerin, soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur tarafından verildiğini anlattığı belirtildi.
Poyraz’ın görevde oldukları dönemde Eruygur, Jandarma İstihbarat eski Başkanı Levent Ersöz, eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılıç, Albay Atilla Uğur’la defalarca görüştüğü, askeri bilgileri kullandığı kitaplarını askeri şahıslara sattırdığı belirtildi.

Poyraz’ın, Ersöz ve Uğur’la jandarma istihbarattan para aldığı da kaydedildi. İddianamede, ayrıca farklı sanıkların çok sayıda askerle ilişkide olduğuna yönelik telefon görüşmelerine de yer verildi.

aktif haber



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,705 µs