En Sıcak Konular

KEY ödemelerinde ilk gün kuyruğu

28 Temmuz 2008 10:13 tsi
Ödenmesine bugün başlanan Konut Edindirme Yardımı'nı (KEY) alabilmek için vatandaşlar ilk günde banka şubelerine koştu.

Türkiye'de 8,5 milyon çalışanı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı ödemeleri bugün başladı. Aylardır tartışmalara neden olan ve ne zaman ödeneceği bilmeceye dönen KEY ödemeleri bu gün başlarken, banka şubelerinde ilk gün kuyrukları oluştu.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da sabahın erken saatlerinden itibaren Ziraat Bankası şubelerine hücum eden vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Genç, yaşlı, ihtiyar, kadın demeden banka şubeleri önünde kuyruğa giren vatandaşlar işleyişin yavaşlığından şikayetçi. Banka şubelerinden KEY ödemeleri ile ilgilenen memurların sayısının azlığı ve kuyruğun yavaş ilerleyişinden şikayet eden vatandaşlar ödemelerin diğer bankalar aracılığı ile de yapılması halinde bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Bursa'da Ziraat Bankası Heykel Şubesi önünde onlarca metre kuyruk oluşturan vatandaşlar paralarını alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giren vatandaşların bazıları ise yanlarında getirdikleri çocuklarını kuyruğa sokup banklarda oturarak dinlenmeyi denedi. Vatandaşlar banka şubesinde yalnızca iki görevlinin KEY ödemeleri için görevlendirildiğini belirterek kuyruktan şikayet etti.


"KEY ÖDEMELERİ"


TC kimlik numaralarının son 2 rakamı 00-08 arasında bitenler bu sabahtan itibaren Ziraat Bankası şubelerinden paralarını çekebilecek.

Kimlik numarası 10-18 arasında bitenler 29 Temmuz, 20-28 arasındakiler 30 Temmuz, 30-38 ile bitenler 31 Temmuz, 40-48 arasında bitenler 1 Ağustos, 50-58 arasındakiler 4 Ağustos, 60-68 ile bitenler 5 Ağustos, 70-78 arasında bitenler 6 Ağustos, 80-88 arasındakiler 7 Ağustos, 90-98 arasında bitenler ise 8 Ağustos'ta parasını alabilecek.

Ziraat Bankası'nda hesabı olup banka kartı bulunanlar ise bu tarihleri beklemeden bugünden itibaren hak ettikleri paranın tümünü ATM'lerden çekebilecek.

Ödemeler, 1 YTL ile bin 391 yeni lira arasında değişecek. Hak sahipleri ne kadar para alacaklarını www.keyodemeleri.com adlı internet adresinden kimlik numarasıyla öğrenebilecek.
 
cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,915 µs