sırrı! | " /> sırrı! | "/>

En Sıcak Konular

İşte bu fotoğrafın sırrı!

28 Temmuz 2008 08:55 tsi
İşte bu fotoğrafın sırrı! Ergenekon Örgütü adeta bu fotoğrafla simgeleşti. Fotoğrafta örgütün 1 numaralı sanığı Veli Küçük el öptürürken görülüyor. Elini öpen ise örgütün yöneticisi olduğu iddia edilen eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin... Tekin sonunda konuştu. Bakın neler söyledi?

Örgütüm hakkında tek kelime bilmiyorum 
 
Ergenekon örgütünün yöneticisi olduğu iddia edilen eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin, cezaevinden yazdığı 51 sayfalık mektubunda, ’örgütü’ hakkında tek cümle bile bilgiye sahip olmadığını ileri sürdü.

Danıştay saldırısından sonra asker kimliğiyle gündeme getirilmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’ne zarar vermemek için canına kıymak istediğini söyleyen Tekin, Danıştay saldırısı ve Ümraniye’de ele geçirilen bombalarla ilgisinin olmadığını da iddia etti. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan’ı avukat kimliğiyle tanıdığını anlatan Tekin, "Alparslan Arslan ile 3 ya da 4 kez kısa süreli görüşmemin dışında, Danıştay saldırısından geriye dönük en az 1.5 yıl şahsen hiç görüşmemiştim. Olay tarihinden 11 ay önce de bana kandil mesajı göndermesi dışında telefonla konuşmam da olmamıştır" dedi.

Örgütü bilmiyordum

Tutuklu bulunduğu süreçte soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına suçlandığı örgütün adını, ideolojisi ve eylemlerini öğrenmek için defalarca dilekçe gönderdiğini ancak cevap alamadığını kaydeden Tekin mektubunu şöyle sürdürdü: "Şimdi öğrenmiş bulunuyorum örgütün adı Ergenekon’muş. Danıştay saldırısından sonra ilk kez adını duyduğum, hakkında bir cümle bile bilmediğim bir örgüt ile anılmak beni bir kez daha ibret, hayret ve dehşete düşürdü."

Ergenekon yabancı servislere angaje

Ergenekon’un "kilit ismi" olarak nitelendirilen Muzaffer Tekin, "Ergenekoncuların portresini çizmek istiyorum" diyerek şu iddialarda bulundu: "Yabancı servislere angaje olmuş, belli istihbarat birimleri içerisinde, sayıları az da olsa cemaat, tarikat ilişkisinde olduğunu düşündüğüm bir kesim mevcut. Bunların asıl hedefi ordu, yargı ve ulus devlete sahip çıkan yurtseverlerdir. Bu direnç noktalarını yok etmek için, dışardan üretilen strateji ve planların, içerde uygulamacısı olarak aktif rol alıyorlar. Öncelikle kendilerine av belirliyorlar. Yasadışı bir biçimde avlarını izliyor, gözlüyorlar, dinliyorlar ve kendilere bir arşiv oluşturuyorlar. Avlarına suçüstü yapacak bir şey bulamayınca tuzaklara giriyorlar."

Saygı nişanesiydi

TEKİRDAĞ F Tipi Cezaevi B Blok 37 numarada yatan Muzaffer Tekin, basına yansıyan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün elini öperken çekilmiş fotoğrafıyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: "Veli Küçük ile 5-6 kez açık hava toplantılarında bir araya geldim. 5 dakika karşılıklı konuşmam olmamıştır. Çok sevdiğim bir albay arkadaşım, kendisinden çok övgüyle bahsettiği için ’Nerede görürsem ilk gördüğüm yerde Veli Paşa’nın elini öpeceğim’ demişimdir. Elini öperken çekilen fotoğraf, yaklaşık iki yıldır bir tecavüz sahnesi gibi döndüre döndüre gösterilen bir kare, sadece bir saygı nişanesidir." 

hurriyet



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs