PKK planı! | " /> PKK planı! | "/>

En Sıcak Konular

Veli Küçük'ün şaşırtan PKK planı!

27 Temmuz 2008 18:59 tsi
Veli Küçük'ün şaşırtan PKK planı! Abdullah Öcalan'la işbirliği ile 'genç subaylar' denilen Ergenekon üyelerinin PKK yöneticiliğine getirilmesi planlanmış. İşte ayrıntılar..

Türkiye'yi sarsan Ergenekon Terör Örgütü sanıklarının 'Öcalan'la çalışma planı' da gün yüzüne çıktı. İddianamende sanıkların PKK içine sızarak örgütü ele geçirmeyi plandıkları belirtildi. Sanıklar Öcalan'ın dışarıya mesajlarını da güvenilir kuryeler aracılığıyla vermesi için çalışmışlar.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile Ümit Oğuztan'dan ele geçirilen PANZEHİR isimli örgütsel dökümanın içeriğinde PKK'yı tasfiye etmek yerine Abdullah Öcalan ile işbirliği yapılması örgürülüyor. Ergenekon terör örgütü İddianamesi'nde yer alan bilgilere göre sözkonusu dökümanın içeriğinde PKK'nın tamamen tasfiye edilmesi yerine, Abdullah Öcalan'la işbirliği yapılıp bizzat Ergenekon içerisinde bulunan, 'genç subaylar' olarak tabir ettikleri, çeşitli askeri kurumlara sızmış örgüt üyelerinin PKK yöneticilerinin yerine getirilmesi öngürülüyor.

APO'DAN KÜÇÜK'E MEKTUP

Panzehir isimli dökümanda yargı süreci reci devam ederken Öcalan'ın medya aracılığı ile mesaj iletmesine imkan verilmesi yerine, yazılı mesajlarının güvenilir kuryeler aracılığı ile iletiminin sağlanmasının daha akılcı olacağı belirtiliyor. Dökümanda 'Öcalan'ın İmralı'daki tutukluluk ve yargı sürecinden yararlanılarak, PKK başkanlık konseyi içinde yer alması sağlanacak kadrolar ile PKK'nın ABD ve AB kontrolünden kurtarılarak doğrudan Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlanmasının sağlanabilmesi gerektiği...' 'Öcalan emekli olmamıştır, ve emekliliğe de kendisini hazır hissetmemektedir' denilen belgede ayrıca, Ocalan'ın Suriye'den ayrılmadan önce Küçük'e haber ve mektup göndererek 'Teslim olmak için muhatap arıyorum' dediği vurgulandı. Öte yandan belgelerde PKK ile kurulan ilişkinin DHKP/C ve Hizbullah ile de kurulduğu, Küçük'ün DHKP/C lideri Karataş'la görüştüğü belirlendi. İşçi Partisi'nin bürosundan elde edilen bir başka belgeden ise, Ergenekon'un bazı üyelerinin PKK'ya silah sattığı uyuşturucu trafiğini beraber yürüttüğü bilgisine ulaşıldı.

Savcı beni de dinlesin

İmralı'DAKİ PKK elebaşı Öcalan, PKK-Ergenekon iddialarıyla ilgili savcı Zekeriya Öz'e konuşmak istediğini bildirdi. Öcalan'ın avukatı Hatice Korkut star'a yaptığı açıklamada, müvekkilinin bildiklerini anlatmak istediğini söyledi. Korkut şunları söyledi: ''Şu an Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanacak olan paşalar, bir dönem Güneydoğu'da görev yaptı. Müvekkilim Ergenekon soruşturması kapsamında PKK'ya yöneltilen iddialar ile ilgili konuşmak istiyor. Bazı şaibeli olayların aydınlatılmasını istiyor'' Öcalan'ın ''Ergenekoncular bize eylem yaptırmak istedi ancak biz bunu kabul etmedik'' dediğini belirten Korkut, 'Savcı isterse görüşme isteğini değerlendirebilir. Biz , görüşme için henüz bir başvuru hazırlığı yapmadık'' dedi.

Küçük'ün evindeki MİT raporu

Ergenekon operasyonunda tutuklanan emekli Tuğgeneral Küçük'ün evinde bulunan bir belgede Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili şok bilgiler yer alıyor. Belgeye göre Mumcu'yu Mossad ajanları vurdu.

ERGENEKON soruşturması çerçevesinde tutuklu bulunan Tuğgeneral Veli Küçük'ün evinde bulunan bir belge gazeteci Uğur Mumcu cinayetine ilişkin önemli bir detayı ortaya koyuyor. Dokümanlar arasında en ilgi çekeni MİT tarafından yazılan ve dönemin Başbakanı'na gönderilen 2 Şubat 1993 tarihli rapor. İddianamede, rapora ilişkin bilgi aynen şöyle yer aldı: 'Bu ajanda içerisinde bulunan doküman; 02 Şubat 1993 tarihli ve 01.789.0879/435 sayılı Milli İstihbarat Teşkilatı'dan, Sönmez Köksal müsteşar imzası ile 'Çok gizli' ibaresi ile Başbakanlık Makamına hitaben yazılmış, imzalı, Uğur Mumcu konulu resmi belgede; ABD'nin Ortadoğu'yu kontrol altına alıp Türkiye'nin dine dayalı bir yönetim altına girmesini önlemek amacıyla, ABD Haberalma Servisi CIA denetiminde, İsrail Kabine görevlisi HAİM BAR-LEV kontrolünde, İsrail 'OADNA' birliklerinde eğitim gören altı kişilik özel tim 'Hayre' deniz üssünden botla Türkiye'ye giriş yaptıkları, bahse konu timin hedefinin Gazeteci Uğur Mumcu ve Mehmet Ali Birand'ı öldürtmek olduğu, gazeteci Mumcu'yu öldüren tim elemanları ikinci görevleri Birand'ı öldürmek için ülkemizden çıkış yapmadıkları, Tim elemanlarının İsrail Hükümetinin Ankara temsilciliğinde kaldıklarının tespit edildiğine dair istihbarat raporu olduğu..' İddianamede yeralan MİT ile ilgili bu belgenin yazıldığı raporun gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürülmesinden 10 gün sonra yazıldığı anlaşılıyor.

Muvazzaflarla ilişiki

İDDİANAMEDE Ergenekon'un askeri geçmişi olan üyelerinin halen askeri görevlilerle irtibatlarını üst düzeyde sürdürdükleri, bazı kişilerin askerlik işlerini takip ettikleri belirtildi. Ergenekon içinde örgütsel olarak kullanılacak kişilerin askerlik işlemlerini halledip askerlik yaptırmadıkları, Tuncay Güney ve Sedat Peker'in işlerini Veli Küçük'ün takip edip çürük raporu aldırdığını Tuncay Güney'in anlatımıyla yer alıyor.

KOLORDUM YOK!

VELİ Küçük, emekli bir general olarak halen Türk Silahlı Kuvvetleri içersindeki irtibatlan sayesinde istediği her türlü tayin atama ve dağıtım işlemlerini yaptırdı. Mehmet Fikri Karadağ kamuoyuna yansıyan 'Ölme-öldürme' yemin merasimlerinden sonra, halen görevde olan bir komutanla yaptığı görüşmede, karşısındaki şahsın 'ben ve kolordum emrinde diyemiyorum komutanım, kolordum yok ama arkadaşlarımın hepsi emrinizde' diyerek bağlılığını ve ilişkisini ortaya koydu.

EMREDERSİNİZ KOMUTANIM

VELİ Küçük ile Jandarma Bölge Komutanlığı Lojmanları Bacaksız Apartmanı B Blok No:16-34000 Beşiktaş adresinden görüşen ve halen aktif görevde bir subay olan H.A.'ın, Küçük'ün bir askerin yerinin değiştirilmesini isteği üzerine 'Emredersiniz emredersiniz komutanım tamam komutanım' dediği tespit edildi.

dünya bülteni



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,995 µs