En Sıcak Konular

Şahin'den Şener'e 'Mumcu' benzetmesi

27 Temmuz 2008 17:10 tsi
Şahin'den Şener'e 'Mumcu' benzetmesi Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'den ayrılarak yeni parti için kolları sıvayan Abdüllatif Şener'e Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu örnek gösterdi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyündeki babası Abdullah Şahin'in evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'nde birçoğu kapatmayla sonuçlanmış 25 civarında davanın görüldüğünü, ancak bir yıl önce neredeyse halkın yarısının oyunu almış siyasi parti hakkında kapatılma davası açıldığını söyledi.
 
Dava süreciyle ilgili duruşmaların yarından itibaren başlayacağını, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın iddialarını ortaya koyduğunu anlatan Şahin, yarından itibaren yüksek mahkeme üyelerinin değerlendirmesinin başlayacağını hatırlatarak, "Belirsizliği daha da arttıracak bir karar olmayacağını düşünüyorum" dedi.
 
Şu anda Türkiye'de Anayasa Mahkemesi nezdinde en kısa süreli parti kapatma davası görüldüğüne dikkati çeken Şahin, AK Parti'nin böyle bir iddianameyle kapatılma davasını hak etmediğini ve partisinin suç işlemediğini söyledi.
 
Adalet Bakanı Şahin, 1997'de Susurluk'ta bir trafik kazası meydana geldiğini, "devlet içine yuvalanmış bir çete var, bunun üzerine gidilmedi" denildiğine işaret ederek, "Bu kaza sonrasında 1 milletvekili, emniyet müdür yardımcısı ve aranan suç örgütü mensubunun aynı arabada ortaya çıkması, birtakım silahların yakalanmış olması, Türkiye'de temiz toplum açısından bir imkan olarak görülerek bunun üzerine gidilmesi istendi" diye konuştu.
 
"Ne kadar gidildiğini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" diyen Şahin, "Ama bunun üzerine gidilmesi konusunda Türkiye'de daha çok sol ve sosyal demokrat kesim (elektriği 1 dakika söndürüp yakın ve yetkilileri zorlayın) dedi. Şimdi aynı çevreler Ergenekon, bağımsız yargının ortaya çıkardığı, davasını açtığı ve mahkemenin de kabul ettiği süreçle ilgili geçmişte söylenen 'fasa fiso' lafına benzer şeyler söylüyorlar. Eğer gerçekten devlet içinde bir takım suç örgütleri ve suç işlendiği iddiaları varsa Susurluk'ta karşı çıktıklarınıza da karşı çıkmalısınız. Ana muhalefet partisi (ben onların avukatıyım) diyor. Bu büyük tutarsızlıktır" dedi.
 
"Şener'e şans tanımıyorum"

Türkiye'de herhangi siyası boşluğun bulunmadığını, bir yıl önce yapılan seçimlerde sokaktaki iki insandan birinin oyunu almış iktidarın iş başında olduğunu anlatan Şahin, Abdüllatif Şener'in yeni bir oluşum içerisinde olduğunu hatırlatarak kendisine şans tanımadığını kaydetti.
 
Şahin, "Erkan Mumcu'nun ne hale geldiğini gördünüz. O zamanlar, (Türkiye'de yeni bir siyasi anlayışa ihtiyaç var) dedi. AK Parti'ye mensup bazı milletvekillerini partisine alarak grup kurdu. Parlamento da ne konuşmalar yapıldı, sonra gördünüz ne olduğunu. Partinin levhasının şu ya da bu olması önemli değil. Önemli olan bu kadronun hizmet anlayışı, memleket sevgisi, vatandaşa bakışıdır. Bu anlayış devam ettiği sürece, önümüzdeki süreçte de bu misyonun Türkiye'yi yönetmeye devam edeceği inancındayım" diye konuştu.

cnnturk



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,654 µs