En Sıcak Konular

Arslan'ın avukatından sürpriz teklif

27 Temmuz 2008 13:55 tsi
Alparslan Arslan'ın Avukatı Sarıoğlu, can güvenliğinin sağlanması halinde herşeyi itiraf edeceğini söyledi.

Danıştay saldırganı Arslan'ın avukatından flaş açıklamalar geldi. Avukat Sarıoğlu, Arslan'ın can güvenliğinin sağlanması halinde herşeyi itiraf edebileceğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği Ergenekon İddianamesi'nde Danıştay saldırısı hükümlüleri ile Ergenekon bağlantısı tüm yönleriyle ortaya koyulurken, Danıştay saldırısından halen Sincan Cezaevi'nde hapis yatan Alparslan Arslan'ın avukatı Abdurrahman Sarıoğlu, Arslan'ın cezaevinde Ergenekoncuların baskısı altında olduğunu söyledi.

Vakit'e konuşan Sarıoğlu, Ergenekon Terör Örgütü ile Arslan'ın bağlantısının kesin olduğunu belirterek, "Eğer Arslan başka bir cezaevine nakledilirse onun da itiraf edeceğine inanıyorum. Görüşmelerimizden edindiğim izlenim, Sincan Cezaevinde Ergenekoncular tarafından tehdit ediliyor, yemeklerine ilaç katılıyor veya elektronik yöntemlerle etki altına alındığını düşünüyorum" dedi.

Sarıoğlu, iddianamedeki, "İhanet edilenler öldürülür" dendiğine dikkat çekti. Arslan'ın babasının da oğlunun Ergenekon bağlantısını bildiğini ancak, "Tetikçi derler" diye inkâr ettiğini kaydeden Sarıoğlu, Yargıtay'ın Danıştay davasını usûlden bozarak Ergenekon ile birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

TEHDİT EDİLMESE BABASIYLA NEDEN GÖRÜŞMESİN

Arslan'ın Ergenekoncular tarafından etki altında olduğunun bir göstergesinin de anne ve babası ile bile görüşmemesi olduğunu dile getiren Sarıoğlu, "Benimle de görüşmek istemediği oldu. Arslan'ın içerde tehdit edildiğini düşünüyorum, yoksa kendi ailesiyle bile neden görüşmesin" diye konuştu.

"100 BİN 290 YTL NEREDEN GELDİ"

Ergenekon İddianamesi'nde Danıştay davası mahkûmlarının yakınlarının banka hesaplarındaki artışa dikkat çekiliyor. İdris Arslan'ın banka hesabında 21.11.2006'dan itibaren önemli artış tespit edildiği; şahsın Bank Asya Üsküdar Şubesi nezdindeki katılım hesabına 4 seferde toplam 22 bin 200 euro para girişi olduğu; para girişlerinin şahsın banka hesabına nakden para yatırmasıyla gerçekleştiği, şahsın hesabında vadeli olarak 20 bin 414 euro bulunduğu anlatılıyor.

Danıştay saldırısının akabinde ve olaya ilişkin dava sürecinde saldırı faili Alparslan Arslan'ın anne ve babasının banka hesaplarındaki para girişi tutarının 100 bin 290 YTL'ye karşılık geldiği vurgulanıyor.

vakit

 



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,612 µs