En Sıcak Konular

Türk-Kürt kavgası istemiş!

27 Temmuz 2008 13:04 tsi
Türk-Kürt kavgası istemiş! Avusturya gazetesi: Sırp kasabı Karadziç, Viyana'daki bir Türk lokantasına gidip Türk ve Kürtleri birbirine düşürmek istedi. Tarihi konuları açıp insanları provoke etmeye çalışınca lokanta sahibi tarafından kovuldu..

Bosna'da binlerce Müslüman'ın soykırımla öldürülmesine neden olan ve pazartesi günü yakalanan Sırp kasabı Radovan Karadziç'in (63), Avusturya'nın başkenti Viyana'da gizli bir hayat sürerken Türk-Kürt çatışması çıkarmaya çalıştığı öne sürüldü. Avusturya'nın önde gelen gazetelerinden Österreich'ın haberinede, Karadziç'in 18 ay boyunca Avusturya'da "Petar Glumac" kimliğiyle saklandığı belirtildi. Viyana'da haftada 2-3 kez Lara isimli restorana yemek yemeye gittiği kaydedildi. Gazeteye açıklamada bulunan, ancak ismi açıklanmayan restoran sahibi, Karadziç'in özellikle Türklere özgü bir tavuk yemeği ve salatası yediğini söyledi.

HAREKETLERİ DEĞİŞTİ
Restoran sahibine göre, Sırp lider uzun beyaz saçları ve hiç üzerinden çıkarmadığı siyah giysileri nedeniyle dikkatleri üzerine çekti. Yemeğini yedikten sonra başlarda sakin bir şekilde lokantadan ayrılıyordu. Ancak kısa bir süre sonra hareketleri değişmeye başladı.

LOKANTADAN ATILDI
Lokanta sahibi, Karadziç'in barış içinde bir arada bulunan Türklerle Kürtler arasında kavga çıkarmaya çalıştığını söyledi. Karadziç'in iki halk arasındaki tarihi konulara atıfta bulunarak Kürtleri Türklere karşı kışkırtmaya çalıştığını belirten lokanta sahibi şöyle konuştu: "Onun kim olduğunu bilmiyordum. Ama bir provokatör gibi davranıyordu. Lokantada siyasi konuların konuşulmasını istemiyordum. Sonunda da Karadziç'i kovdum ve bir daha da içeri almadım." Lokanta sahibi Karadziç'in ortalıklarda bir daha görülmediğini de ekledi. Karadziç'in Viyana'da kaçak olarak bulunduğu 18 ay boyunca polislerin elinden de kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı. Viyana polisinin 4 Mayıs 2007'de bir apartmana yaptığı baskında bulunan eski lider, polisler tarafından fark edilmediği için tutuklanmadı.

sabah



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,498 µs