En Sıcak Konular

KEY ödemeleri yarın başlıyor

27 Temmuz 2008 12:32 tsi
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahipleri, ödeme miktarlarını, yarından itibaren, internet sitesinden, T.C. Kimlik Numaraları ve sosyal güvenlik numaraları ile öğrenebilecekler.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre, T.C. Kimlik No ve Sosyal Güvenlik No ile yapılan sorgulama sonucunda çıkan ödeme miktarına hak sahibinin itirazı olmaması durumunda, hak sahipleri ödemelerini, belirtilen ödeme tarihleri tablosu doğrultusunda Ziraat Bankası şubelerinden, T.C. Kimlik No ibraz ederek alacaklar.


Bireysel ödeme için Ziraat Bankası Şubelerine başvuran hak sahiplerinin T.C. Kimlik No ile birlikte Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport ile başvuru yapmaları gerekiyor. Sosyal Güvenlik No ile ödeme yapılmayacak.


KEY Ödemeleri bireysel olarak Ziraat Bankası Şubelerinden yapılabileceği gibi, Ziraat Bankası Şubelerine başvuruda bulunan Kurum/ Kuruluş veSaymanlıklar aracılığıyla toplu olarak da ödenebilecek. Kurum ve Kuruluşlardan, halen çalışan personelinin KEY tutarlarını topluca almak isteyenlerin, herhangi bir Ziraat Bankası şubesine başvurarak, personeline ait bilgileri bir CD ve istenen diğer belgeleri vermeleri halinde, bu kurum ve kuruluşlara, yukarıda belirtilen ödeme günleri beklenmeden ilk gün topluca ödeme yapılacak ve buna ilişkin detaylı bilgi T.C. Ziraat Bankası Şubelerinden alınabilecek. Hisse senedi talep edecek hak sahiplerinin, Ziraat Bankası Şubelerine bireysel olarak başvurmaları gerekiyor. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri, Ziraat Bankasından hisse senedi hak sahipliğine ilişkindekont alacaklar. Topluca hisse senedi talebi kabul edilmeyecek. Hisse senedi il mühaberlerinin hak sahiplerine teslimine ilişkin usul ve esaslar daha sonra Emlak Konut GYO A.Ş. tarafından ilan edilecek.


T.C. Kimlik No ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yeralmaması, Sosyal Güvenlik No ile yapılan sorgulamada T.C. Kimlik No'nun bulunmaması ya da Konut Edindirme Yardımı hak sahibi olduğunun ve ödeme miktarının doğru olmadığının ileri sürülmesi halinde, söz konusu kişilerin üç ay içinde, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara (çalışmış oldukları kurumlar), bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik kurumlarına müracaat etmeleri gerekiyor. Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde, yasal mirasçıların tümünün aslen/vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekiyor. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacak. Vekaletname ile yapılacak ödemelerde, genel vekaletnameye istinaden ödeme yapılabilecek, özel bir vekaletname istenmeyecek. İbraz edilecek genel vekaletnamede vekilin Bankadan para çekme yetkisi bulunacak. İlgili Kanun uyarınca, Resmi Gazete de ilan tarihinden itibaren beş yıliçinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilecek.

AA



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    31,114 µs