En Sıcak Konular

'Demirel olsaydı işler bu noktaya gelmezdi!'

27 Temmuz 2008 11:31 tsi
'Demirel olsaydı işler bu noktaya gelmezdi!' Ergenekon lider kadrosu içinde olduğu öne sürülen, hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 599 yıl 2 aya kadar hapis istenen İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun emekli paşalarla ilginç diyaloğu:

Ergenekon lider kadrosu içinde olduğu öne sürülen, hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 599 yıl 2 aya kadar hapis istenen İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun eski Genelkurmay Başkanları Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ile 9 Şubat 2008 günü yaptığı telefon konuşması iddianamede şöyle yer aldı.

KARADAYI: Akşam ekranda izledik ki gayet hoşuma gitti gayet güzel konuştunuz.

K. ALEMDAROĞLU: Fakat ben eğer izledinizse son sözde, bugün geri çeksin geri çeksin dedim ama birisi bi güç geri çektirtmeli, böyle şey mi olur yani.

KARADAYI: Evet aynı fikirdeyiz ama ne yapalım. Dur bakalım ne olacak. Bugün Celal Şengör’ün de yazısı var Bilim Teknik’te. Şimdi hanım onu okuyor. Sizin hakkınızda çok olumlu. Bugünkü cumhuriyetin eki.

ALEMDAROĞLU: Gördüm sağolsun ama işte yani bütün suçlu Ahmet Necdet Sezer’dir ve bu durumların Türkiye’nin gelmesinin tek müsebbibi odur.

KARADAYI: Maalesef!

ALEMDAROĞLU: Mesala Demirel olsaydı bunlar asla bu noktaya gelemezdi.

KARADAYI: Gelmezdi canım yani çok tatsız bi gidiş var hayırlısı bakalım ne olacak.

ALEMDAROĞLU: Demirel’i engelleyen Mesut Yılmaz (editörün notu: Demirel’in Köşk’e ikinci kez seçilmesini Yılmaz’ın engellediğini kastediyor) yani böyle birkaç kişinin yüzünden Türkiye bu hallere geldi.

KARADAYI: Bahçeli, Bahçeli sorumlusu... 2 Şubat’ı icat etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde “Ben hemen Meclis’e girecem” dedi ya! Adam (editörün notu: Erdoğan) “Uzlaşmayla seçeceğiz” dedi, Bahçeli girecem diyince “Ne uzlaşma ben seçiyorum bunu(e.n: Abdullah Gül)” dedi. MHP’ye karşı korkunç bi nefret var.

ALEMDAROĞLU: Sözüm ona vakıflar yasasına karşı çıkıyor, “Lozan’ı deliyolar” diyor. Lozanın ana noktaları laiklik onu deliyor şimdi de yani orda göstermelik işler yapıyor.

KARADAYI: Evet fakat siz zaman zaman çıkın televizyona!

ALEMDAROĞLU: Efendim valla komutanım bende artık komutanım bilemiyorum. Mahkemelerle uğraşırkan arada televizyonlara tabiî ki davet edildiğim yere hayır demiyorum ama...

KARADAYI: Hayır demeyin gidin gidin. Çok faydalı oluyor. Onların hepsini geçecek atlatacaksınız.

“Dağa mı çıkayım Paşam!”

Alemdaroğlu’nun eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’yla yaptığı bir görüşmedeki şu ifadeleri de iddianamede yer buldu.

ALEMDAROĞLU: Ama birşey söyleyeyim mi komutanım bu iş bu demokrasi oyunuyla bir yere varılamaz. Olacaksa olsun birşey. Hepimiz bilelim ne olduğunu... Bu artık elime silah alıp dağa mı çıkacağım yani.

 
vatan



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs