441 klasörde! | " /> 441 klasörde! | "/>

En Sıcak Konular

Bütün sırlar 441 klasörde!

27 Temmuz 2008 09:05 tsi
Bütün sırlar 441 klasörde! Ergenekon iddianamesinin açıklanmasının ardından gözler 441 klasördeki eklere çevrildi.

Klasörlerde, sanıklara ilişkin delil niteliğinde pek çok görüntünün yer aldığı cd ve fotoğrafların, el konulan bilgisayarlardan alınan dökümlerin, krokiler ve örgüt yapılanmasına ilişkin önemli belgelerin yer aldığı belirtiliyor.Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından Ergenekon terör örgütüyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Ancak iddianameye delil olan evrak 441 klasörde saklı. Klasörler içinde iddianamede fazla detaylarına girilmeyen yakalama, arama işlemleri, aramalarda ele geçen doküman ve dijital verilerin incelenmesi, ifade içerikleri, süreç içerisinde alınan ihbarlar, tanık ve gizli tanık ifadeleri üzerine elde edilen deliller, ilgili kurumlar ile yapılan yazışmalar, tüm bunların analizi, fotoğraf- kamera görüntüleri yer alıyor.

DETAYLAR KISALTILDI

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 2455 sayfalık iddianamenin uzun olmasından ve şüphelilerin özel hayatlara ilişkin detaylara girilmemesi içinde özen gösterilmesi göz önüne alınarak detaylar kısaltıldı. Detayların en ince noktası ise iddianamenin ekleri olan 441 sayfada gizliliğini koruyor. Soruşturmanın kronolojik gelişimine uygun şekilde, gelişen olayları, elde edilen delillerin ve delillerden şüphelilere ulaşılması aşamasının, örgüt dokümanların, örgütün yapısı ve bağlantılarının, örgütün gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmeyi tasarladığı eylemlerin açıklanması sistematiğinde düzenlenmesi klasörlerde yer veriliyor.

İÇERİKLER ÖZETLENDİ

İddianame metninin uzamasının çeşitli sakıncalar doğuracağı göznüne alınarak, klasörlerdeki soruşturma evrakına ekli örgüte ait bazı dokümanlarda açık ve anlaşılır bir şekilde kişilere ait isimler, özel hayata ilişkin istihbari yazı ve fişleme tarzı notlar, haklarındaki örgütsel değerlendirmeler yer alıyor. Yine soruşturma kapsamında ele geçen, gizlilik dereceleri ilgili resmi kurumlardan sorularak tespit edilen,bazıları soruşturma evrakına ekli, bazıları ise adli emanette muhafaza edilen dokümanlara aynısı ile iddianame metninde yer verilmeyerek, hukuki nitelendirmelerine yetecek derecede içerik ve mahiyetlerinin özetlenmesi yolu tercih edildi.

KÜÇÜK’TEN ELE GEÇENLER

Mesela Ergenekon örgütünün yönetici konumunda olduğu ileri sürülen Veli Küçük'e ait çeşitli adreslerde ele geçirilen dökümanlar iddianamede tek tek şöyle sıralandı; Packart Bell marka 101570650320 seri numaralı dizüstü bilgisayar, (8) adet CD, 1 adet üzerinde "Cengiz Anıl Açma Defteri" ibaresi bulunan disket, 4 adet özel muhafazaları içerisinde mini DVD, 1 adet SIMS marka ses kayıt cihazı, 1 adet Sony marka MC 60'lık kaset, 1 adet Spiral ciltle kaplanmış "Şirket&Köstebekler" başlıklı "Saygılarımızla" ibaresiyle son bulan 59 sayfa doküman, 1 adet "Örtülü Faaliyetler" başlıklı "Saygılarımızla" ile son bulan(22 sayfalık, spiral ciltle kaplanmış doküman, 1 adet "Oluşum" başlıklı, "Saygılarımızla Tuncay Güney" ibaresi ile son bulan (Tuncay Güney el yazısı ile yazılmış) (8) sayfa doküman, 1 adet "Fabrikatör" başlıklı, "Saygılarımızla" ile son bulan 27 sayfa tarafımızdan 13 numarası verilen doküman, 1 adet "ERGENEKON" başlıklı "En İçten Saygı ve Şükranlarımızla" ile son bulan (Strateji grubu üzeri karalanmış) spiral ciltli (24) sayfalık doküman. Bu ve buna benzer dökümanların içeriği ve çözümleri klasörlerde en ince noktasına kadar ayrıntılı olarak yer alıyor.

bugün



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,424 µs