En Sıcak Konular

Çarpık ilişki MHP'ye kadar sıçradı

26 Temmuz 2008 23:10 tsi
Ergenekoncu Perinçek, Mamak cezaevinde kimlerle hangi türküyü söylüyordu? Ülkücüler bu türküye nasıl cevap veriyorlardı? MHP Genel başkan adayı, Perinçek'e hangi unvanı verdi? Ergenekon iddianamesi Kürtlere nasıl ışık tuttu? DTP'li vekiller Apo'nun iha

12 Eylül 1980 askeri darbe sırasında Mamak Askeri Cezaevleri D-1 koğuşunda Oral Çalışlar, Gün Zileli, Mustafa Kemal Çamkıran ve ülkücü itirafçısı Ömer Tanlak ile birlikte yatan Ergenekon çetesi baş yöneticilerinden olan Doğu Perinçek'in, iddianamede kendisine ülkücü-milliyetçi yakıştırmalarını yapanlarla olan ilişkileri " Lanet olsun" dedirtecek cinsten.

BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN-ALDIRMA BOZKURT ALDIRMA

Perinçek ve arkadaşları 12 Eylül askeri darbesiyle Mamak cezaevine gönderilmişlerdi ama düştükleri koğuş onlar için çok büyük bir sürpriz sayılmıştı.

Çünkü Perinçek, darbeden önce gazetesi Aydınlıkta sürekli Türkiye Adaletçi İntikam Tugayı (TAİT) komutanı olarak hedef gösterdiği ve Kenan Evrenden tutuklanmasını istediği, ayrıca Perinçek'in yanındaki ‘ülkücü itirafçısı' Tanlak'ın kendisine bir çok hayali suçlar attığı Bahçeli Eveler Ülkü Ocakları bölge sorumlularından Cafer Uğurlu ve arkadaşları da D-1 koğuşundaydılar.

205 kişilik koğuşta Perinçek ve arkadaşları hemen sol gruba dahil olurlarak içlerine girer ve onlarla günlük yaşamlarını devam ettirirler.Takii solcular Perinçek'i tartaklayıp-kovuncaya kadar.

Askeri gardiyanların akşam sayımından sonra çoğunlukta olan sol grup şarkılar söylemeye başlayınca, Perinçek ve arkadaşları da onlara eşlik etmekteydiler.

Bu grup hemen hemen her akşam yüksek sesle, o günlerin meşhur türküsü olan ‘ Aldırma Gönül' ü söylemekteydiler.

Perinçek ve sol grup " BAŞIN ÖNE EĞİLMESİN" mısralarını der-demez Cafer Uğurlu ve Ülkücü arkadaşları yüksek sesle onların türküsünü keserek, devamını şöyle getirmekteydiler.

"ALDIRMA BOZKURT-ALDIRMA " ..Ve bu nakaratlar böyle cevaplarla devam ederdi.

Şimdi milliyetçilerin-ülkücülerin kutsal destanı Ergenekon'un ismini çalıp kirleten, bu çetenin İddianamesinin detaylarını okuyunca irkilerek, ‘Lanet olsun' demekten kendimi alamadım.

Çünkü 12 Eylül 1980 öncesi milliyetçilerin- Ülkücülerin amansız düşmanı Aydınlık ve Cumhuriyet gazetelerinin yöneticileri, yıllardır kendilerini milliyetçi-ülkücü gösterenlerle ele ele vermiş ve eylem-cinayet işlemede birlik olmuşlardı.

Hele iddianamede çok çok ilginç bir nokta vardı ki inanılması güçtü.

Adana eski Ülkü Ocakları başkanlığı yapmış ve MHP'nin olağan kongresinde Devlet Bahçeli'ye rakip olarak Genel Başkan adayı olan, Vatan Sevenler Güç birliği Genel Başkanı Taner Ünal, Eski Maocu Doğu Perinçek ile yaptığı bir telefon konuşmasında, Perinçek ve partisinin Diyarbakır'da yapacağı mitinge katılıp-destek vereceklerini belirterek,
" Merak etmeyin orda olacağız Sayın Genel Başkanım" demesiydi.

İşte bu ihanete ancak o eski anlamlı türkü ile cevap vermek istiyorum.

" Başın öne eğilmesin- Aldırma Bozkurt, aldırma"

ERGENEKON İDDİANAMESİ KÜRTLERE IŞIK OLDU

Yine Ergenekon terör çetesi iddianamesinde çok önem arz edecek bir nokta vardı.

Yıllardan beri kendisine " Kürt halkının önderi" dedirttiren terörist başı Öcalan'ın, Veli Küçük ve Doğu Perinçek ile olan ilişkilerinde, Kürt kökenli vatandaşlarımızı aşağılaması ve hatta kendi grubunda olan bazı önemli isimlerin, kargaşa çıkarılması için öldürülmeleri planlarına katılması idi.

Yani terörist başı, psikopat Apo'nun Kürt kökenli vatandaşlarımızı ve bazı arkadaşlarını nasıl sattığı iddianamede açıkça ortada idi.

Şimdi adı öldürüleceklerin listesinde olan DTP'li vekiller ve başkanlarının ise APO'larının bu ihanetine nasıl tavırlar sergileyeceği ise merak ediliyor.

sonsayfa.com



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,935 µs