En Sıcak Konular

Kavgalı yazarların listesinde son durum!

26 Temmuz 2008 23:04 tsi
Kavgalı yazarların listesinde son durum! Kıyasıya bir kavga... Kimi ağzını bozuyor, kimi isim vermeden meslektaşını yerden yere vuruyor. Medya'da her dönem birbiri ile kavgalı yazarlar oldu ve bugünde var. Bu da Medya'da kavgalı kalemşörleri gösteren son liste...

Oray Eğin-Ecevit Kılıç, Ali Atıf Bir, Ergun Babahan, Ahmet Altan ve herkes

Necati Doğru-Engin Ardıç

Emre Aköz-Hıncal Uluç

Hıncal Uluç-Ahmet Hakan

Cengiz Çandar-Nuray Mert

Mehmet Yılmaz-Ahmet Altan

Fehmi Koru-Mehmet Yılmaz

Can Ataklı-Şamil Tayyar

Hadi Özışık-Sebahattin Önkibar

Fatih Altaylı-Ergun Babahan

Kim kimdir?

Ahmet Hakan: Medyanın en gizli örgütü olan "Yazarlar Kulubü"ne alınmaz denilen Hakan, yazılı basına geç dahil olsa da açığı kısa sürede kapattı. İlk gazetesi Sabah'ta Hıncal Uluç'la arası iyi değildi. Şimdi Hürriyet'te de ilk olarak sinema sektörüyle ve Mehmet Ali Erbil'le girdiği polemik haddinden fazla büyütüldü. Erbil'le biraraya getirilip barıştırıldı.

Hıncal Uluç: Medyanın en kavgacı kalemleri listesinin tartışmasız birincisi elbette ki Hıncal Uluç. Bunun bir sebebi neredeyse üzerine yazmadığı konu olmaması olabilir. Bu sebeple her alandan farklı yazarlarla karşı karşıya gelebiliyor

Ertuğrul Özkök: Türkiye medyasının yazarlarının büyük bir bölümünün kavgalı olduğu, belki de hakkında en çok yazılan kişisi. O da genelde yanıt verse de isim kullanmamaya özen gösteriyor.

Fehmi Koru: Nam-ı diğer Taha Kıvaç'ın rahmetli Uğur Mumcu'yla polemikleri unutulmazlar arasına girmişti. Mumcu'nun ardından bir başka Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya ile her daim kavgalılar. Mumcu ve Çetinkaya'nın kendisi için kullandığı tabirler 'Komik Fehmi' ve 'Takkeli Liboş' oldu.

Kürşat Bumin: Yeni Şafak gazetesinde köşesinin yanı sıra Alper Görmüş ile birlikte hazırladığı Kronikmedya adlı sayfayla neredeyse tüm medyanan genel ombudsmanı görevini ifa ediyor. Sol kimliği ile İslamcı bir gazetede yazmasına karşın kendi gazetesi dahil olmak üzeri o cenahın yazarları da eleştirilerinden paylarını alıyorlar.

Engin Ardıç: Türkiye medyasının en küfürbaz yazarı olarak tanınıyor. Kafası gerçekten attığı zaman kimseden çekinmeden cevabı ağır şekilde yapıştırıyor. En sevdiği sosyal demokrat kalemleri çileden çıkartmak. Eski gazetesi Star'dan Halit Kakınç son dönemde kaleminin sivri ucundan nasibini alanlardan. Tabii bir de bir aralar her yazısının sonunda ismini zikrettiği İclal Aydın'ı unutmamak gerek.

Deniz Gökçe: Ekonomi ve spor alanında polemikleri mevcut. Hıncal Uluç'la girdikleri tartışmada Uluç için HBB (Her Boku Bilir) tanımını kullanmıştı. Bunun dışında ekonominin iyiye gitmediği bir kriz yaklaştığını söyleyen her ekonomiste anında kızgınlık dolu cevaplar kaleme alıyor. En son Birgün gazetesinde yazan Erinç Yeldan'a 2005 yılında ekonomiyi çok da iyi günlerin beklemediğini yazdığı için çok sinirlenmişti. Bunun dışında Fatih Altaylı'yla da araları sık sık geriliyor.

Nuray Mert: Polemikçi yazar dünyasının en hızlılarından. Entelektüel birikimiyle türban, Kurban Bayramı, laiklik gibi dini konular en sevdiği tartışma konuları. Aynı zamanda liberallere de soldan eleştiri yöneltmeyi ihmal etmiyor. Ayrıca kendi gazetesi Radikal'in yazarlarıyla da tartışma yaşıyor.

gazeteciler



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs