En Sıcak Konular

İP: Tutanakta olmayan belgeler idianamede

26 Temmuz 2008 17:53 tsi
Ergenekon iddianamesinin açıklanmasının ardından, İşçi Partisi, savcı Zekeriya Öz’den, aramalarda ele geçirildiği öne sürülen, ancak polis tutanağında yer almayan suikast planlarının dosyaya nasıl eklendiğini açıklamasını istedi.

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter Vekili Mehmet Cengiz, Ergenekon davası iddianamesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, 2 bin 455 sayfalık iddianamenin, kimliklere ilişkin bölümler ile tekrarlar çıkarıldığında 100 sayfaya düştüğünü söyledi. 
Haberin devamı 

Cengiz, “İnternet ortamında bugüne değin alınmış şüphelilerin çeşitli emniyet, savcılık ifadeleri kes-yapıştır yöntemiyle ilgili sayfalara monte edilmiş. Öylesine monte edilmiş ki aynı ifade alınmış, diğer 79 sanığın bölümüne de yapıştırılmış. Yani, iddianameyi okuduğunuzda 2 bin 400 sayfayı rahat rahat 80 sayfa içinde mütalaa etmek mümkündür” dedi.

İddianamenin uzunluğu ve “beyanların rastgele ve birbirleriyle ilişkisiz sıralanmasının usul hukukunda bugüne kadar başvurulmuş bir yöntem” olmadığını kaydeden Cengiz, iddianamenin “medyadaki köşe yazılarının ötesinde polemikler malzemesi” olduğunu savundu.

İddianamedeki suçlamaların parti faaliyetleri ile ilgili olduğunu ifade eden Cengiz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca partileri hakkında yürütülen bir soruşturma ya da açılan bir dava bulunmadığını kaydetti.

“POLİS TUTANAĞINDA OLMAYAN BELGELER İDDİANAMEDE”
Cengiz, iddianamede, 21 Martta İP Genel Merkezi’ndeki aramada bulunduğu belirtilen Yargıtay krokisi, Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a ait koruma planı, NATO tesislerini saldırı planı, karargah evleri gibi belgelerin hiç birinin, o gün tutulan 30 sayfalık resmi tutanaklarda yer almadığını bildirdi.

“Bu belgeler kesinlikle partimize ait değildir” diyen Cengiz, bu belgelerin, “İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda, mühürlü çuvallar açılmadan, basında yer almasının anlamlı olduğunu” kaydetti.

Cengiz, “Aramadan sekiz gün önce medyanın elinde bulunduğu iddia edilen belge, şu tutanakta yazılı olmadığı halde bu dosyaya nasıl girmiştir? Savcı Zekeriya Öz ve diğer yetkililer Türk milletine ve bize açıklamak zorundadırlar” dedi.

“MİLLİ KÜTÜPHANE’Yİ DE BASMALARI GEREKİRDİ”
Partide bulunan “gizli” damgalı belgelerin tamamının da çeşitli davaların dosyalarına intikal eden, basında yayımlanmış, Milli Kütüphane arşivlerindeki belgeler olduğunu ifade eden Cengiz, “Eğer bir yer basılacaksa burası değil Milli Kütüphane basılabilirdi” dedi.

“SAHTE BELGELER İDDİANAMEYE GİRDİ”
Terör örgütü PKK’dan gönderildiği iddia edilen “ERNK Marmara Bölge Temsilciliği” ve “ERNK Garzan Eyaleti Komutanlığı” imzalı ve mühürlü gizli belgelerle ilgili konuda Perinçek’in Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılandığını ve belgelerin sahte olduğunun ortaya çıktığını bildiren Cengiz, daha önce mahkemelerde görülüp, karara bağlanmış konuların tekrar iddianamede yer aldığını söyledi.

”TELEFON KAYITLARI DOĞRU”
İddialara esas olan Tuncay Güney’in belgelerinin asılsız olduğunu da ileri süren Cengiz, iddianamede Genelkurmay Başkanlığının yazısı yerine Güney’e itibar edildiğini savundu. Cengiz, iddianamedeki telefon kayıtlarının ise kendilerine ait olduğunu kaydetti.

Konuşması sırasında çeşitli belgeler de gösteren Cengiz’in sözleri zaman zaman basın toplantısını izleyen partililer tarafından “Ergenekon yalanı ABD planı” sloganlarıyla kesildi.

AA



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,870 µs