En Sıcak Konular

Şehitlere son veda

26 Temmuz 2008 17:12 tsi
Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi kırsalında terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu dün şehit olan jandarma er Mehmet Gidiş ve Mehmet Koç Gaziantep'te, jandarma er İskender Ercan'ın (21) cenazesi Kocaeli'nde toprağa verildi. Ercan

Öte yandan Şemdinli'de mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Ulaştırma Er Muharrem Samur'un cenazesi de Konya'da toprağa verildi.Türkiye şehitlerine ağlarken bugün bir acı haber de Kars'tan geldi. Kars'ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Onur İlhan şehit oldu.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma er İskender Ercan'ın (21) cenazesi Kocaeli'nde toprağa verildi.

Şehit oğlunun ardından tören alanına kadar gelen Zeynep Ercan, kendisine başsağlığı dileğinde bulunan Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'ye, “Terör örgütünün kökünü kazımadığınız sürece oğlumun hakkını helal etmiyorum. Bunun kökünü kazıyacaksınız, başka annelerin canı yanmasın. Dağ gibi evladımı devirdiler, evladım tabutlara sığmadı. Zor sabrediyorum” dedi.


Cenaze törenine, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, garnizon, donanma, il Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile mülki erkan katıldı.

Okunan duaların ve öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit erin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Yapılan saygı yürüyüşünün ardından şehit er Ercan'ın naaşı, cenaze aracına alındı.

Bu sırada şehit erin arkadaşlarının oluşturduğu bir grup, son kez tabuta dokunmak isteyince polisle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Topluluk, terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Şehit er Muharrem Samur'a son veda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü mensuplarınca yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve 15 gündür tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yaşamını yitiren Jandarma Ulaştırma Er Muharrem Samur'un (25) cenazesi, Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Altuntaş beldesinde toprağa verildi.

Törene, şehit erin babası Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Hacı İbrahim, annesi Keziban, kardeşleri Leyla, Arife ve Şukufe Samur ile Konya Valisi Osman Aydın, Ak Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Ahmet Büyükakkaşlar, Orhan Erdem, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit er Samur'un cenazesi, belde mezarlığında toprağa verildi. Ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılan yakınları ve vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar attı.

Şehit erler Mehmet Koç ve Mehmet Gidiş son yolculuklarına uğurlandı

Şırnak'ın Güçlükonak İlçesi kırsalında terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden Jandarma er Mehmet Gidiş ve Mehmet Koç'un cenazeleri Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Askeri tören öncesinde, şehit Mehmetçiklerin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Törene, Mehmet Koç'un babası Ali, annesi Rukiye Koç ve kardeşleri ile Mehmet Gidiş'in annesi Sultan Gidiş, kardeşleri ve yakınları, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan, Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, Hasan Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, metropol ilçe belediyle başkanları Ömer Can ve Metin Özkarslı, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

20 GÜN ÖNCE İZNE GELMİŞTİ

Şehit Mehmet Koç'un ablası Hacer Koç, “Vay kardeşim vay, gelinde kardeşimin düğününe bakın, gelin. Bayrağını diktik kardeşimin, gelin. Can ne etsin, yürek ne etsin. Kardeşim ocağımızı söndürdün kardeşim” diyerek ağıt yaktı.

Baba Ali Koç da oğlunun 20 gün önce izne geldiğini, terhisine 90 gün kaldığını belirterek, “Her gün telefonla görüşürdük. Son 4 gündür telefonu kesildi. Daha sonra şehit olduğu haberini aldık. 1.90 boyunda babayiğit çocuktu, vatan sağ olsun” dedi.

ŞEHİT OLACAĞINI SÖYLEDİ

Cenaze töreninde oğlunun fotoğrafına sarılan anne Sultan Gidiş de uzun süre ağıtlar yaktı. “Kurbanım şehit oldu, tezkeresini beklerken şehit haberini aldık” diyen Sultan Gidiş'in feryatları, herkesi duygulandırdı.

Oğlunun 25 gün önce yıllık izne geldiğini, 15 gün Gaziantep'te kaldıktan sonra bir hafta önce İstanbul'a gittiğini, oradan da uçakla Mardin'e geçerek birliğine teslim olduğunu anlatan Gidiş, “Babası kalpten öldü, ağabeyini de trafik kazasında kaybettik. Onu ise şehit verdik. Dün gece birliğine teslim olduktan sonra son kez telefonla görüştük. Benden helallik istedi. Bana 'Kendine iyi bak anne. Ben şehit olacağım' dedi” diye konuştu.

Şehit erin ağabeyi Cengiz Gidiş'in 3 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybettiği ve Mehmet Gidiş'in askerlik öncesi yeğenlerinin geçimini temin ettiği öğrenildi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından askerlerin omuzlarında taşınan Mehmet Gidiş ve Mehmet Koç'un cenazeleri, daha sonra cenaze aracına konuldu.

Gidiş'in cenazesi Yeşilkent Şehitler Mezarlığı, Mehmet Koç'un cenazesi ise Oğuzeli ilçesinin Gündoğan köyünde (Tılbaşar) toprağa verildi.

BİR ACI HABER DE KARS'TAN

Kars'ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir onbaşı şehit oldu, bir er de yaralandı.

KARS'ın Kağızman İlçesi'nin kırsal kesiminde ‘Yıldırım -128’ adı verilen operasyonda PKK'lı terösitlerle çatışmaya giren askerlerden 22 yaşındaki Piyade Onbaşı Onur İlhan şehit düştü, 1 asker de ağır yaralandı. Şehit Onbaşı İlhan için Erzurum'da tören düzenlenirken cenazesi Artvin'in Şavşat İlçesi'ne gönderildi.

Hürriyet



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,387 µs