En Sıcak Konular

Doğan grubundan İddia açıklaması

26 Temmuz 2008 16:56 tsi
DOĞAN Yayın Holding bugün Sabah Gazetesi'nde yayımlanan ‘İddaa İhalesi Şartnamesi’ ile haberin ‘yalan ve kasıtlı bir iftira olduğunu’ açıkladı.

Doğan Grubu ve ihaleye birlikte girdiği Lottomatica Şirketi'nin, ihale şartnamesinde yer alan finansal kriterin değiştirilmesi ile ilgili hiç bir isteği ve girişimi olmadığı belirtilerek, “Bu değişiklik, ihaleye katılmak isteyen başka şirketlerin talebi üzerine yapılmış olabilir. Veya Teşkilat kendi arzusuyla böyle bir değişiklik yapma ihtiyacı duymuştur” denildi.

Doğan Yayın Holding'in açıklaması şöyle:
“Sabah Gazetesi’nin bugünkü nüshasında, grubumuza iftira atan yalan bir haber daha yayınlanmıştır. Haberde, İddaa İhalesi Şartnamesi'nde yer alan, özkaynak ve kısa vadeli borçların özkaynağa oranı ölçüleriden oluşan finansal kriterlerin, Doğan Grubu’nun isteği üzerine değiştirildiği iddia edilmiştir. Bu kesinlikle yalan ve kasıtlı bir iftiradır.

Bütün kamuoyuna şunu açıkça ifade ediyoruz. Doğan Grubu'nun ve ihaleye birlikte girdiği Lottomatica Şirketi'nin, ihale şartnamesinde yer alan bu iki finansal kriterin değiştirilmesi ile ilgili hiç bir isteği ve girişimi olmamıştır. Bu değişiklik, ihaleye katılmak isteyen başka şirketlerin talebi üzerine yapılmış olabilir. Veya Teşkilat kendi arzusuyla böyle bir değişiklik yapma ihtiyacı duymuştur.

Spor Toto Yönetimi, bir gün önce yaptığı açıklama ile şartnamenin hangi amaçla değiştirildiğini net bir şekilde ifade etmiştir. Şartnamede değişiklik yapılmadığı takdirde, rekabetin engelleneceği, ihaleye sadece bir şirketin girebilmesi durumunun ortaya çıkacağı, bunun da yeterince yüksek bir fiyatın oluşmasına mani olacağı açıkça belirtilmiştir.

Geçtiğimiz dönemde Sabah- ATV ihalesine tek şirketin girmesi nedeniyle kamuyounda oluşan eleştiriler dikkate alındığında, Spor Toto Teşkilatı'nın bu kararı almakla kamu menfaati açısından ne kadar doğru hareket ettiği anlaşılır.

Sabah Gazetesi'nin yalan haberinde, ihalenin ‘Adresinin belli’, bunun da Doğan Grubu olduğu belirtilmektedir. Oysa asıl adresi belli ihale, ancak ‘Tek şirketin’ girebileceği bir ihale olabilirdi.

Spor Toto bu kararı ile adres suçlamasını ortadan kaldırmış ve ihalede rekabetin yolunu açmıştır. Şimdi ihaleye girecek şirket sayısı yükselmiştir.

Nitekim geçtiğimiz aylarda İstanbul’da Likör Fabrikası arsası için yapılan ihaleye tek şirket katılmış, ihale iptal edilip başka şirketlerin katılımı sağlanınca, fiyat yüzde 40 yükseğe çıkmıştır.

Vicdan ve izan sahibi herkese sesleniyoruz.

Halkın ve medyanın önünde açık arttırma sistemiyle yapılacak olan bir ihalenin adresi bugünden nasıl belli olabilir?
Tek şirketin katılabildiği Sabah Grubu'nunki bir ihale olsaydı, bu suçlama yapılabilirdi. Ama en az 4-5 şirketin katılabileceği ve tüm katılımcıların önünde cereyan edecek bu ihalenin galibi, en iyi teklifi veren şirket olacaktır. Bundan da Spor Toto Teşkilatı ve kamu karlı çıkacaktır.

Dolayısıyla, Sabah’ın iftirasının amacı bu rekabeti önleyip, söz konusu ihaleyi ‘Tek adrese’ yöneltmektir. Bunun altındaki niyetin ne olduğunun takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz.”



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,967 µs