Gizli tanıkların şok ifadeleri | " /> Gizli tanıkların şok ifadeleri | "/>

En Sıcak Konular

Gizli tanıkların şok ifadeleri

26 Temmuz 2008 15:07 tsi
Gizli tanıkların şok ifadeleri Gizli tanık A, gizli tanık B, gizli tanık C... Bu üç gizli tanığın anlattıkları iddianamede geçen diğer iddiaları bir adım öne taşıyor. İşte gizli tanıkların anlatımıyla Ergenekon'un bilinmeyen yönleri...

Ergenekon iddianamesinde yer alan gizli tanık ifadelerine göre; Abdullah Çatlı ile Dursun Karataş görüştü, Veli Küçük ile DHKP-C arasında bağlantı var.

Ergenekon iddianamesinde, şimdiye kadar hiç olmamış şekilde delillerden çok gizli tanık anlatımlarına dikkat çekiliyor. Kimisi numaralandıran kimisi ise kod isim verilen 17 gizli tanıktan ikisinin anlattığı şeyler ise bu güne kadar bilenen her şeyi ters yüz eder nitelikte. İsmet kod adlı tanık Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın, DHKP-C elebaşı Dursun Karataş ile yüzyüze görüştüğünü; Deniz kod adlı tanık, Hizbullah’ı örgütün yönlendirdiğini, Dilovası ise Küçük ile DHKP-C örgütünün ilişkisi olduğunu öne sürüyor.  

İddianamede yer alan gizli tanıklardan “İsmet” kod adlı kişi, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın Özel Harp Dairesi’nin sağdaki adamı, Dev-Sol örgütünün iki numaralı adamı Paşa Güven’in ise soldaki adamı olduğunu öne sürüyor. Gizli tanık, Çatlı ile DHKP-C örgütü elebaşı Dursun Karataş’ın yüz yüze görüştüklerini belirterek, 12 Eylül öncesi anarşi ve terör ortamının bir merkezden yönlendirildiğine dikkat çekiyor. “İsmet”, “Ülkücülerin ellerindeki silahlar ile ‘Dev-Sol’cuların ellerindeki silahların seri numalaralı birbirlerini takip ederdi. Bir gün randevular karışmış ve Paşa Güven ile Çatlı karşılaşacaklar diye panik olunmuş” diyor.

Gizli tanık “Deniz” tarafından anlatılanlara göre, Hizbullah militanları Jandarma Genel Komutanlığı’nda eğitilmiş. Diyarbakır Jandarma Komutanlığı’nca Hizbullah İlim ve Menzil gruplarına bağlı milatlanların eğitim verilirken, Perinçek’in çıkarttığı 2000’e Doğru dergisinde çalışan Halit Güngen tarafından bu olay görüntülenmiş ancak fotoğraflar yayınlanmadan Güngen öldürülmüş.

Gizli tanık “Ahmet”, Hizbullah örgütünün elebaşı Hüseyin Velioğlu’nun cemaatleşme süreci içinde 2 MİT görevlisi ile zaman zaman görüştüğünü öne sürüyor. Beykoz’daki operasyonda öldürülen Velioğlu’nun ayda bir ortadan kaybolduğunu, 1 hafta sonra geldiğinde “İstanbul’da İranlılar ile görüşmeye gittim” dediğini, ancak örgütte kaldığı uzun yıllar içinde edindiği tecrübeden kendisini yönlerdiren gizli güçlerle bir araya geldiğini öne sürüyor.

Gizli tanık “Dilovası” da Dev-Sol üyesi olduğunu uzun süre cezaevinde yattığını Kocaeli’nde mafya üyeleri, eski Dev-Solcular ve Veli Küçük bağlantısını anlatıyor. Dilovası, Gazi Mahallesi olaylarının ardından örgütün Bayrampaşa sorumlusu Şadi Özpolat ile Susurluk kazasında ölen Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ’ın telefon görüşmelerine tanık olduğunu, Özpolat’ın Kocadağ’a, “Gözaltılar serbest bırakılsın, polis çekilsin” dediğini öne sürüyor.

“Dilovası”, o dönem Taşıma Kooperetifi’ne gelip giden Veli Küçük’ü kaçırıp sorgulamayı örgüte önerdiğini, ancak bunun kabul edilmediğini belirtiyor. MİT görevilisi Hiram Abbas, MİT Müsteşarı emekli General Adnan Ersöz, emekli Oramiral Kemal Kayacan gibi suikastlerin Dev-Sol’a servis edildiğini belirten “Dilovası”, “Görüştüğüm örgütün üst düzey yöneticilerinden bu eylemler için hiç bir istihbarat çalışması yapılmadığını öğrenince şüphelendim. Bu olaylarda Dev-Sol’un tetikçi olarak kulanıldığını anladım” şeklindeki iddiasına yer veriliyor.

“9 No”lu gizli tanık, 1995 yılında Gazi Mahallesi’nde kahvehane tarama ve adam öldürme olaylarının bizzat Veli Küçük’ün talimatıyla gerçekşetirildiğini öne sürüyor.

Gizli tanık ayrıca, Necip Hablemitoğlu suikastinin de Veli Küçük’ün talimatıyla Osman Gürbüz tarafından gerçekleştirdiğini, Gürbüz’ün bu iş karşılığı aldığı 1 milyon doları kumar masalarında harcadığını öne sürüyor.

NTV



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,975 µs