En Sıcak Konular

Alemdaroğlu'dan Sezer'a ağır sözler

26 Temmuz 2008 12:21 tsi
Alemdaroğlu'dan Sezer'a ağır sözler Ergenekon iddianamesinde silahlı terör örgütü kurma ve yönetme ile itham edilen Kemal Alemdaroğlu 10. Cumhurbaşkanı Sezer'e ağır hakaretlerde bulunmuş...

Ergenekon iddianamesinde silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve T.C hükümetine karşı silahlı isyana tahrikle itham edilen İstanbul Üniversitesi eski rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun, örgütün Teori Tasarım ve Planlama Dairesi Başkanlığı (Sivil) diye adlandırılan bölümünün başkanı olduğu söylenen İlhan Selçuk'un yardımcılığını yaptığı iddia ediliyor. Alemdaroğlu'nun, örgütün üniversite yapılanması içinde yer aldığı ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le birlikte hareket ederek üniversite yapılanmasına ve örgütün bazı yurtdışı faaliyetlerine katıldığı öne sürülüyor.

Alemdaroğlu hakkında iddianamaye giren bazı iddialar şöyle:

2003'te Ankara'da düzenlenen bir mitinge asistan ve öğrencilerle katılıp onlara 'Ordu göreve' yazılı pankartlar taşıtmak.

Taksim'de birtakım yemekli toplantılar düzenlemek ve örgütün düzenlediği çeşitli toplantılara katılmak.

Örgüt içerisindeki dayanışma ile hakkında açılan davalarda yargıyı etkilemeye çalışmak, bunu yaparken de yargı mensuplarını siyasi görüşleriyle sınıflandırarak ayrımcılık yapmak, aleyhine karar veren yargı mensupları hakkında örgütün istihbarat yapılanması ile anında bilgi toplamaya çalışmak, bu meseleleri telefon görüşmelerinde açıkça dile getirmek.

Alemdaroğlu'nun eski genelkurmay başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'yla yaptığı bir görüşmedeki şu ifadeleri iddianamede yer buldu: "Ama birşey söyleyeyim mi komutanım bu iş bu demokrasi oyunuyla bir yere varılamaz", "olacaksa olsun birşey" "hepimiz bilelim ne olduğunu" " bu artık elime silah alıp dağa mı çıkacağım yani."
Yine Ergenekon mensubu olmakla suçlanan Ferit İlsever'le yaptığı bir görüşmeden alıntılanan şu diyalog iddianamede yer buldu:

İlsever: "Lütfen sizin ağırlığınız var, isminiz var. Gücünüz yettiği yerlerde bunları biraz yüreklendirip, cesaretlendirip, şevklendirip .. Yanlarında olduğumuzu hissettirerek yani herhalde birşey bilir."

Alemdaroğlu: "Evet olabilir. Ben gerçi her ortamda söylüyorum ya artık herhalde bu iş demokrasiyle olmaz. Bu olacaksa bir devrimdir. Bu da bir ulusal devrim olmalıdır."

Alemdaroğlu'nun 15 Şubat 2008'de yaptığı 'Güngör ?' ile yaptığı telefon görüşmesine de iddianamade ayrıntılı yer verilmiş. Güngör eski rektöre 'Abi çeteler kurulacak' diyor, Alemdaroğlu 'Tabi canım' yanıtını verince, Güngör 'Yazık, ülkeye yazık oluyor canım" diyor. Bunun üzerine Alemdaroğlu "Henüz cumhurbaşkanından ses seda yok demi?" diye sorunca Güngör "Yok hayır yok ya yok delimisin şeyde konuşmuyor, Sezer denilen herif de konuşmuyor" yanıtını veriyor. Alemdaroğlu'nun iddianamede yer alan yanıtı ise şu: "Sezer denilen man kafa... evine kapandı şimdi bitti artık."

İddanamede, Alemdaroğlu'nun rektörlük görevinden alınmayı hazmedemediği ve bu durumu ifade ettiği bir görüşme hakkında eski cumhurbaşkanı Ahmed Necdet Sezer hakkında "E canım Ahmed Necdet Sezer'in yerinde başka biri olsaydı zaten ben görevden alınmazdım. Ahmed Necdet Sezer'i birşey sandılar... Halk adamı sanarak İ.oğlu i." dediği belirtildi.

Radikal



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs