En Sıcak Konular

Karanlıkla savaşın zor kısmı şimdi başlıyor!

25 Temmuz 2008 23:21 tsi
Karanlıkla savaşın zor kısmı şimdi başlıyor! Planların artık amacına ulaşma ihtimali 'sıfır'a yakın... Yine de devleti yönetenlere ve özellikle de bu ülke için canını ortaya koymaktan çekinmeyen güvenlik görevlilerine çok önemli görevler düşüyor. Belki de gerçek karanlıkla savaşın en zor kısmı şim

Ahmet Böken / Samanyoluhaber

ERGENEKON NEDEN KORKUYOR?

Belki de gerçek karanlıkla savaşın en zor kısmı şimdi başlıyor...

Ergenekon yapılanmasının en fazla çekindiği şey, tutuklu/tutuksuz sanıkların yaşanan sürecin sonucunda düşecekleri durum değil.

Onları asıl korkutan, geçmişe yönelik olarak yürütülen soruşturmanın kapsamının, ileri doğru genişletilmesi ihtimali. Bu takdirde örgütün adları hiç gündeme gelmeyen "etkin" isimleri, deşifre olma durumuyla karşı karşıya kalacak.

Örgüt, kullandığı medya organları ve mensupları vasıtasıyla soruşturmanın ilk gününden bu yana, benzeri görülmemeiş bir örtme, karartma ve sulandırma faaliyeti yürütüyor. Bu canhıraş çabanın altında yatan sebebin kaptırılan üyelerin kurtarılması olduğunu düşünmek çocukça olur. Bunun böyle olmadığını belki de en çok hapiste yatan zanlılar biliyor. Gazetecilere yollanan, duygu ve sitem dolu mektuplar bu bilmeden kaynaklanıyor.

Örgütün deşifre olmayan üst yapısının şu andaki tek amacı, bu işin bir an önce gözlerden ırak bir biçimde sonlanmasını sağlamak.

Bazı medya kuruluşlarının mesleklerini yapmak yerine, sızan belgelerin "ne yapıp, edip" üzerlerini örtme telaşının ardından bu güçlü irade var.

Çünkü örgütün varlığından daha fazla kişinin haberdar olmasını kesinlikle istemiyorlar.

Çünkü örgütün aktif yöneticisi konumundaki tek bir kişinin daha medya tarafından deşifre edilmesinden büyük rahatsızlık duyuyorlar.

Çünkü kurulan yapının işlerliğinin bütünüyle kullanılmaz hale getirilmesinden müthiş panikliyorlar.

Sonuç olarak böyle bir soruşturmanın başlatılmış olması bile Türkiye açısından çok önemli. Çünkü ışık bir kez yandı ve canavarın korkunç yüzü görüldü. İllizyonistler ne kadar "o canavar filan değil, siz hayal görüyorsunuz" derlerse desinler. Uzun zamandır tüm varlığımızı kemiren bir canavarın içimizde dolaştığını artık herkes biliyor.

Bundan sonra en fazla dikkat edilmesi gereken şeye gelince...

Bütün gücünü gizeminden alan ve korkunç işlerinin tamamını karanlığın ardına saklanarak yapan bu korkunç yapının kanlı eylemlere kalkışma ihtimali var.

Kıstırılmışlık psikolojisi içinde olduğu her halinden belli olan yapı, bildik maskeleme yöntemlerini kullanarak, ülkeyi kaosa sürüklemeyi amaç edinen eylemlere başvurabilir. Ve Danıştay saldırısında olduğu gibi bu menfur eylemlerini de masum insanların üzerine yürünmesine çanak tutacak bir şekle büründürebilir.

Gerçi bu planların artık amacına ulaşma ihtimali 'sıfır'a yakın. Çünkü sokaktaki sıradan bir vatandaş bile örgütün eylem mantığını kavramış durumda. Yıllar yılı, sağ gösterip sol vurma tekniğini ne kadar sık ve ne kadar çirkin bir biçimde kullandığının artık herkes farkında.

Yine de devleti yönetenlere ve özellikle de bu ülke için canını ortaya koymaktan çekinmeyen güvenlik görevlilerine çok önemli görevler düşüyor.

Belki de gerçek karanlıkla savaşın en zor kısmı şimdi başlıyor.




Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,194 µs