En Sıcak Konular

Perinçek'ten Paşalara sitem

25 Temmuz 2008 22:37 tsi
Bugün açıklanan Ergenekon İddianamesi'nde, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in; İlhan Selçuk, Hurşit Tolon ve Şener Eruygur gibi şahıslara "Bunlar halkı örgütlemek istemeyen ve bütün umutları ordu olan adamlar" diye hitap ettiği görülüyor.

Perinçek'in, iddianamede yer alan bir telefon konuşmasında İlhan Selçuk, Hurşit Tolon ve Şener Eruygur için ""Bunların hepsi zavallı halkı örgütlemek istemeyen ve bütün umutları ordu olan adamlar yani. Ordu bunları kurtarınca da bunlara birer görev verecek bazı mevkilere getirecek olay bu maalesef" ifadelerini kullanıyor. İddianamede yer alan söz konusu telefon konuşması aynen şöyle:

"Tape:3842 07.03.2008 tarihinde Bedri..? ile görüşmesinde özetle; Aralarında bir süre merhabalaştıktan sonra düzenlenecek olan bir ekonomi toplantısından ve bu toplantıya konuşmacı olarak katılacak kişilerden bahsettikten sonra, Tümep'in bir yemekli toplantısına değindikleri ve bu toplantı ile alakalı olarak Bedri'nin "Ya şimdi aslında çok benim beklemediğim bir katılımdı herkes vardı orda. İlhan Selçuk, Hurşit Tolon, Şener Eruygur, YARSAV Başkanı bu Danıştay,Yargıtay,Üniversitelerden bayağı seçkin bir topluluktu, 70 kişi vardı Şener Eruygur bayağı da uzun sürdü yedide başladı on birde bitti dört saat süren toplantı oldu. Şener Eruygur yani bir araya gelmek gerekir Ulusalcıların birleşmesi gerekir diye özeti bu olan birazda halkı suçlayan bu cumhuriyet mitinglerinde toplandı bu kadar kalabalıklar ne oldu bir şey çıkmadı öyle bir konuşma yaptı." sediği, devamında bir süre Bedri'nin söz konusu toplantıdaki konuşmasından bahsettiği, daha sonra Doğu Perinçek'in ''Keşke şeyi esas söyleseydin o gün indirmek ve Milli bir hükümet kurmak mümkündü ona yanaşmadı Şener Eruygurlar Cumhurbaşkanı istifaya davet etseydin. Esas onu söylemek lazım alternatif o bence yani İşçi Partisine oy ver diyerek tek bir çözümü olmazdı." dediği, devamında Bedri'nin "Sonrasında bitiminden sonra sonra İlhan Selçuk en sonunda bir kapanış konuşması yerine geçecek bir konuşma yaptı ama oda böyle orduya karşı kırgınlığını ve eleştirilerini özeti oydu yani. Bu hem Iraktan çekilme konusu hem de genel olarak tutumuyla ilgili böyle çok şeyler bekleyen ve beklediğini bulamayan bir hayal kırıklığı içerisinde özeti o olan bir konuşma yaptı. Yani çok uzun bir konuşma yaptı ama özeti buydu yani böyle bir hayal kırıklığı konuşması işte bir araya gelelim tekrar o toplantılar bu sefer bu .... ödül verme vesilesiyle toplanmıştı ama anladığım kadarıyla bu heyet toplanıyor. Bir ay sonra" dediği, doğu Perinçek'in "Biliyorum." dediği, Bedri'nin bir süre daha toplantı hakkında bilgi verdikten sonra Doğu Perinçek'in "Bunların hepsi zavallı halkı örgütlemek istemeyen ve bütün umutları ordu olan adamlar yani. Ordu bunları kurtarınca da bunlara birer görev verecek bazı mevkilere getirecek olay bu maalesef." : "Fakat buralarda çözüm göstermek lazım yani mesela o şeyle ilgili olarak da Cumhuriyet mitingleri o zaman bu hükümeti indirme şansı vardı: O taktiklerde ... ama benim ... Şener Eruygur falan yan çizdi bunlar zavallı adamlar ya bir hedefi olmayan bir planı olmayan zavallı adamlar" dediği ve toplantıya Sıtkı Ulay isimli yaşlı bir paşanın da katıldığını belirttikten sonra görüşmenin sona erdiği"

star



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs