Devlet uyanıyor | " /> Devlet uyanıyor | "/>

En Sıcak Konular

Türk usulü geri dönüş: Devlet uyanıyor

25 Temmuz 2008 17:36 tsi
Türk usulü geri dönüş: Devlet uyanıyor Tam işler çıkmaza girdi derken, karanlığın girdabına sürüklenirken Türk usulü bir geri dönüş yaşıyoruz. Türkiye’de işler yoluna giriyor. Devlet uyanıyor. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın açıklam

Türk Milli takımının Avrupa’da gösterdiği başarıdan tüm dünyada zihinlerde kalan tek bir şey var: Hepimizin kalbini zorlayan o büyük geri dönüşler…

Batı basınında atılan manşetleri hatırlayın… Artık zihinlere yerleşti. Türkler tam her şey bitti derken, dünyaya her defasında şunu kanıtlıyor: Daha yeni başlıyoruz.

Şimdi içeriye bakalım… Bu kez milli takım değil, ancak devlet “daha yeni başlıyoruz” diyor. Tam da umutların kırıldığı, “nasıl bu kasvetli atmosferden çıkacağız” sorularının yanıt aradığı bir dönemde, kurumlar ‘buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz’ diyor.

Buradayız diyenlerden birisi hükümet… AK Parti iktidarı sokaklara “karanlık günler” gördüklerini ima eden afişler astırdığı günlerden sonra şimdi önemli atılımlar yapıyor. Adeta silkiniyor. İyibilgi’den sık sık uyarmıştık. Kabine ne yapıyor diye sormuştuk. İşte şimdi ilk adımlar geliyor. Dün üç bakan basın toplantısıyla çokça tartışılan bir konuda toplumun karşısına çıktı. Bugün de Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, uzun süren sessizliğinin ardından konuştu: Yargıyı rahat bırakın. Şahin şunları söyledi: "Önemli sorumluluklar üstlenmiş ve geceli gündüzlü çalışan hakim ve savcı arkadaşlarımızı rahat bırakmamız gerekir. İçinden geçtiğimiz şu dönemde, yargı mensuplarının hep tartışma ortamında bulunmasını doğru bulmuyorum. Yargıyı ve yargı mensuplarımızı rahat bırakın."

Diğer bir açıklama da Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’tan geldi. Büyükanıt Ergenekon operasyonu ile ilgili olarak “hukuk” dedi ve yargı sürecindeki bir dava için konuşamayacağını söyledi. Büyükanıt, Ergenekon operasyonuyla ilgili sorular üzerine, bu konuyla ilgili konuşmayacağını belirterek, “Benim bildiğim tek operasyon Kuzey Irak’a düzenlenen operasyondur” diye konuştu. Ancak ısrarlı sorular üzerine Org. Büyükanıt, şöyle dedi: “Hukuki açıdan bir düşünün niye konuşamıyorum.”

Büyükanıt, “Yasal olmayan hiçbir beklentimiz olamaz. Demokratik olmayan hiçbir tepki doğru olmaz” derken de anlamlı bir mesaj verdi: “Millet bize çok büyük bir güven duyuyor, bizim de millete layık olmamız hata yapmamamız lazım.”

Elbette Ergenekon konusunda sergilenen duyarlılığın kapatma davasında da ortaya konması gerekiyor. Zaten hükümet son yapılan açıklamalarda kapatma davasında da hukuku ön plana çıkaran demeçler veriyor. Türkiye için iyi olan bu ve bugün olduğu gibi önemli kurumları temsil edenler soğukkanlılıklarını ve birleştirici tutumlarını korumalı. Galiba Türkiye kritik bir geri dönüş yaşıyor.

iyibilgi.com



Bu haber 1,207 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs