En Sıcak Konular

Erdoğan: Kendimizi hesaba çekmeliyiz

25 Temmuz 2008 16:42 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik gelişmeyle ilgili rakamların bilinmesinde fayda olduğunu belirterek, "Sürekli olarak kendimizi bu noktada hesaba çekmemiz lazım. Eğer siz kendinizi hesaba çekmezseniz, sandıkta vatandaş sizi hesaba çekecektir. Onun

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Binada Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül öncülüğünde gerçekleştirilen Türkiye Grameen Mikrokredi Programı'ndan 10.000'inci üyelerin yararlanması dolayısıyla törende konuştu.

Başbakan Erdoğan, "3 Y" olarak adlandırdıkları, 'Yoksulluk, Yolsuzluk ve Yasaklar' üzerinde yoğunlaştıklarını her fırsatta ifade ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki her sorunun dolaylı ya da doğrudan sebebi olan bu üç hususla mücadele etmek için gece demeden, gündüz demeden çalıştık, çalışıyoruz. Hamdolsun 5.5 yıl gibi kısa bir sürede 10 yıllar boyunca üst üste birikmiş bu sorunları çözdük, çözüm yoluna koyduk ve bu mücadelemizi aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Türkiye 5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde, dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline geldi. Gayri Safi Yurtiçi Hasılamız 79 senede 230 milyar dolar iken, bunun üzerine 2007 sonu itibariyle 429 milyar dolar ilave etmek suretiyle 659 milyar dolara çıkardık. Kişi Başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya baktığımız zaman 3 bin 300 dolarken, şu anda 9 bin 333 dolara yükselmiş durumda. Üretimde, yatırımda, ihracatta ve istihdamda milletçe hepimizi sevindiren, umutlandıran başarılara imza attık. Tüm bunları ülke genelinde yayılmış yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları yok etmek hedefiyle bu hedefin verdiği azimle kararlılıkla, inançla başardık. "

Erdoğan, gerek sosyal yardımlaşma ve dayanışma, gerekse mikrokredi gibi çalışmaların yapıldığını belirterek, "Artık biz herkese hani var ya bir tabir balık vermeyi değil, balık tutmayı da öğretiyoruz" dedi.

"İsteyince, azmedince inanın oluyor, samimi davranınca, cesur davranınca, kararlı davranınca oluyor' diyen Erdoğan, "Siz güven verince inanın millet de size güveniyor ve sizinle beraber yürüyor. Milletin desteğini, milletin katkısını, hayır duasını alınca oluyor. Değişmez denilen şeyler değişiyor, olmaz denilenler olur hale geliyor. İşte mikrokredi atıyla ülkemizde başlanan projenin bugün ulaştığı nokta anlamlıdır. 10 bin kardeşimiz küçük sermayelerle üretmeye kendisine, ailesine, ülkesine katkı sağlamaya başladı üstelik bunu devlet hazinesinden, maliyeden tek kuruş kullanmadan başardılar" diye konuştu.

haber 10



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,632 µs