En Sıcak Konular

Orduda kadın paşa dönemi!

25 Temmuz 2008 11:47 tsi
Orduya kadın eli değecek. Geleceğin amirali kadınlar bugün yemin ettiler. İlk mesajları bakın ne oldu?

Harp Akademileri Komutanlığı'nın mezuniyet töreni, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) kadın komutanlar konusundaki değişimi yansıtan gelişmelere sahne oldu.

LAİKLİK MESAJI

Gelecekte ilk kadın amiral olma ihtimali bulunan Deniz Üsteğmen Yasemin Bayraktutan, törende TSK'nın gelecekteki komuta yapısını oluşturacak kurmay subaylar adına konuşma yaptı. Bayraktutan, konuşmasında kurmay subaylar olarak kendilerini laik, üniter, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne adadıklarını söyledi.

İlk kadın general olması beklenen Hava Yüzbaşı Bilgehan Bülbül de kurmay subay olarak diplomasını aldı.


Harp Akademileri Komutanlığı mezuniyet töreni dün komutanlığın Yeni Levent'deki karargâhında yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner katıldı. Bütün komutanların eşleri ile katıldığı törene Toptan da eşi Saime Toptan ile birlikte geldi. Törene sadece Gül, Erdoğan ve Gönül eşleri olmadan katıldı.

Törende Kara Harp Akademisi'nden 76, Deniz Harp Akademisi'nden 30, Hava Harp Akademisi'nden de 44 subaya mezuniyet diplomaları verildi. Ayrıca, Silahlı Kuvvetler Akademisi, Stratejik Araştırmalar Enstitüsü ile akademilerde eğitim gören yabancı subaylar da diplomalarını aldı.

KADIN AMİRALLER DÖNEMİ

TSK'nın gelecekteki komuta yapısında önemli yer alacak kurmay subayları temsilen bir kadın kurmay subayın konuşması TSK'daki değişim açısından anlamlı bulundu.

Gelecekte Deniz Kuvvetleri'nde ilk kadın amirallerden biri olma ihtimali olan Bayraktutan, konuşmasında kurmay subaylar olarak kendilerini laik, üniter, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne adadıklarını söyledi.

Törende Hava Harp Akademisi'nde mezun olan Yüzbaşı Bilgehan Bülbül de diplomasını aldı. Bülbül, Türkiye'nin gelecekteki ilk kadın generali olma ihtamali en yüksek kadın subay olarak gösteriliyor.

 



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,981 µs